İlhan Akça (Aşkana Mantı) Ulus'ta hizmet veren Aşkana'da Tatar usulü, bol etli, fırınlanmamış mantı yapılıyor. Aşkana, Tatar dilinde 'aşhane-mutfak' anlamına geliyor. İlk sahipleri Tatar kökenli olduğu için kendi özel tarifleriyle yapmaya başlamışlar. Onların yanında yetişen şimdiki sahiplerinden ve ustası da olan İlhan Akça, aynı tarifle yapmaya devam ettiklerini söylüyor. Çok ince hamurdan, bohça şeklinde yapılan tatar mantısı, özel bir sosla sunuluyor. Kayseri mantısından farkı hem daha ince hamurlu olması hem de suyunun tamamen süzülmesi. Mantıya her sebzenin yakışacağını söyleyen Akça yine de "Enginarlı mantı benim ilgimi çekmedi," diyor. (Tel: 0212 268 74 42)
Yayın tarihi: 3 Mayıs 2009, Pazar Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/05/03/pz/haber,0FA42DFA2C754EB386039ADCC7195DFB.html Tüm hakları saklıdır.