kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Örgüt evinde bir kişi vardı"

Giriş Saati : 27.04.2009 13:18
Güncelleme : 27.04.2009 22:19
Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bostancı'da 6 saat süren operasyon ile ilgili açıklama yaptı.....
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'daki operasyon sonucu bir kişinin ölü olarak ele geçirildiğini, bu kişinin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırı olayıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'daki operasyon sırasında emniyet amiri Semih Balaban'ın şehit olduğunu, bir vatandaşın da hayatını kaybettiğini bildirdi.

Atalay, operasyonlarla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'la birlikte geldiği Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Üzüntülüyüz, bir polisimizi, emniyet amirimizi şehit verdik. Önce onunla başlıyorum. Ona Allah'tan rahmet diliyorum. Bir de vatandaşımızı yine burada kaybetmiş olduk. İkisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Emniyet amirimiz Semih Balaban, eşi de polis 2 çocuklu. Ve Mazlum Şeker isimli vatandaşımız da çok uzakta olmasına rağmen, emniyet çemberinin dışında olmasına rağmen bir kaza kurşunuyla, terörist tarafından atılan bir kurşunla hayatını kaybetti.''

İçişleri Bakanı Atalay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Olay şu; zaten çalışmalar vardı. Elimizde bilgiler vardı, izleniyordu. Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı bu terör örgütünün... Ve bunlarla ilgili tespitler yapılmıştı. Bu çerçevede bu gece ciddi bir operasyon. Yaklaşık 60 hedefi olan, ev, iş yeri, bir operasyondur bu gece yapılan... Ve çeşitli terör örgütlerine yönelik bir operasyondur İstanbul'da yapılan...Bu operasyon çerçevesinde bu gece 40'a yakın şahıs gözaltına alınmıştır. Bunlar aşırı sol ve bölücü terör örgütleriyle bağlantılı kişiler ve hedeflerdir. Birisi de bu.''