kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Üç aşamada çikolata tadımı

03.04.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Üç aşamada çikolata tadımı
- Tıpkı şarap gibi çikolatanın da bir tadım metodu var mı?
- Elbette var. Çikolatanın keyfine varabilmek için üç aşamada yemeniz gerekiyor. Önce bakın. Görüntüsü parlak ve mükemmel olmalı. Dediğim gibi üzerinde leke ya da çizik olmamalı. Tasarımı ve el işçiliği de ön plana çıkıyorsa, o çikolataya bakmak ayrı bir keyif verecektir. Daha sonra koklayın. Tat almanın yüzde 80'i kokudan gelir. Paketi açtığınız andan itibaren çikolata kokusu sizi sarmalı. Ama ağır parfüm ya da şeker kokusu olmamalı. İyi bir çikolatada içindeki aromaların kokusunu alırsınız. Kimyasal kokusu olmaz. Son olarak da tadına bakın. Ama bunu ısırarak yapın ki, sesi size ne kadar sert olduğu hakkında bir ön bilgi versin. Bir çikolatanın içinde yaklaşık 350 farklı bileşim olabilir. Gözünüzü kapayın ve çikolatayı dilinizin üzerine yerleştirin. Daha sonra damağınıza değdirin ve ağzınızda dolaştırın. Acı, tatlı, tuzlu, ekşi... Dilin her bir bölgesi farklı bir tadı almakla görevlidir. Çikolatanın içindeki tüm aromaları alabilmek için mutlaka ağzınızda dolaştırmanız gerekir.

- Geçtiğimiz yıl Godiva'nın kurucusu Pierre Draps'la röportaj yaptığımda, bana kadınlarla çikolata arasında özel bir bağ olduğunu söylemişti. Siz de ona katılıyor musunuz?
- Kesinlikle evet. Kadınlar detaylara daha çok dikkat ediyorlar. Erkek çikolatayı bir kerede ağzına atarken, kadın onu iki lokmada ısırarak yer. Böylece kokusunu daha çok içine çekmiş, tadına daha çok varmış olur.

ÇİKOLATADAN OTEL ODASI
- Bugüne kadar çikolatayla yaptığınız en ilginç şey nedir?
- Aslında ilginç değil ama ben beyaz çikolata kullanarak midye yemeği yapıyorum. Önce midyeleri haşlıyorum ardından krema ve beyaz çikolata ile ona sos yapıyorum.

- Bu bir tür tatlı mı?
- İkisinin arası diyebiliriz. Aslında çikolata kullanılarak yapılan birçok yemek var, tatlı değil yemekten söz ediyorum. Bir de geçtiğimiz yıl bir çekiliş yaptık ve 14 Şubat'ta bir çifte New York The Bryant Hotel'de tatil verdik. Teksaslı, daha önce hiç seyahat etmemiş bir çift kazandı. Onlar için özel bir oda tasarlandı. Masa, sandalyeler, çerçeveler, her şey çikolatadan yapıldı. Düşünseniz her şey yenilebilir vaziyette. Odaya yaklaşırken, çikolata kokusu koridordan duyuluyordu. İlginç bir deneyimdi.

- En çok hangi çikolata satıyor?
- Buna cevap vermek çok zor, çünkü ülkeden ülkeye bu değişiyor. Amerika'da özellikle kadınlar çilekli çikolatayı çok seviyorlar. Almanya'da ise fındıklı, karamelli çeşitler gidiyor.