Şu an
25 Nisan 2009 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
25 Nisan 2009, Cumartesi
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Emlak
Çocuk
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Buzz
Gurme
Yazarlar
Güncel
Yaşama Dair
Sinema
Gurme
Türk mutfağı saf bir mutfak
Bu hafta konuk şef olarak İstanbul'a gelecek olan İtalya'nın en popüler şeflerinden, iki Michelin yıldızlı Igles Corelli, Türk mutfağındaki lezzet dengesini çok beğendiğini söylüyor... - Kendinizden biraz söz eder misiniz? Kaç yaşınızda, nasıl başladınız bu işe? İtalyanların aile içinde gelişmiş bir yemek kültürü vardır. Sizin de yemek yapma merakınız ailenizle mi başladı? - İtalya'da, doğduğum yer olan Ferrara bölgesindeki aşçılığın kökenleri, Rönesans'a kadar uzanan bir geleneğe dayanır. Yani benim aşçılığım da...
Mutfakta İtalyan mı var?
Pizza ve makarna cenneti olan Suadiye'deki Saloon hem bar hem de restoran hizmeti veriyor. Mönüde yemek adlarının...
Evinizde özenle davet verilir
Herhangi bir vesileyle evinde davet vermek isteyip de hazırlık telaşına düşmeyen yoktur... Bu telaşa kapılmak yerine...
Ortaçağ sarnıcında meyhane keyfi
İnsana kendini Cenevizliler döneminde hissettiren bir Ortaçağ sarnıcında hizmet veren Victoria, Beyoğlu'nda henüz...
Ahmet Örs: Yılan, çiyan, böcek yemem
Türkiye'nin yeme-içme dünyasında gezintiye çıkaran Lezzetli Sohbetler, SABAH yazarı Ahmet Örs'ün, alanında uzman 29...
Üst düzey İtalyan ziyafeti
İstanbul'da küllerinden yeniden doğan Bice'nin mutfağında, yaza kadar her ayın son haftasında Michelin yıldızlı...
Bitter çikolata en iyi konyakla gider
İyi bir çikolata nasıl olmalı? Hangi içecekle, hangi çikolata yenmeli? Çikolata uzmanı Thierry Muret, Belçika...
Yerken dişinize saçma takılmasın!
Osmanlıca hedef, nişan anlamına gelen Urza, İstanbul'un av etleri sunan tek lokantası. Avlanma yasağının sürdüğü bu...
İstanbul mutfak kültürünün Ermenicesi
Türkiye'nin önde gelen gurme yazarlarının ilgisini çektikten sonra ünü her geçen gün artan Hamov, Ermeni-Türk ortak...
Viski yapar gibi sirke yapmak
Sirke, yeme içme kültürümüzün önemli bir parçası. İşkembeden salataya, hatta diyetlerde vazgeçilmezimiz. İşte size...
Gerçek şaraptadır
İçki reyonlarında gezinirken karşılarına çıkan onlarca şarap çeşidinin arasından seçim yapmakta zorlananlar, kimi...
Modernleşirken bira içmek
'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Biraya Dair' sergisi bu topraklardaki bira üretimi ve bira kültürüne ait ilk dönemlerden...
Etoburlara 'steak' şöleni
Dananın sırtından isteyene Dallas, kemiksiz, yumuşak sevenlere New York steak... Tuzla'daki Etçii Steakhouse'un...
Çay iç, kafan rahatlasın
İngiltere'deki Lipton Çay Enstitüsü uzmanlarından Dr. Jane Raycroft, beş-altı yıldır çayın içindeki 'theanine'...
Sosyeteye paça çorbası servisi
İstanbul'un lüks rezidanslarından Bellevue'nün giriş katındaki Coppa Bar & Restaurant'da piyano eşliğinde yemek...
Ocakbaşının iyisi cep yakmaz
28 yıldır aynı aile tarafından işletilen Harbiye'deki Güler Ocakbaşı'nın müdavimleri, kuşaktan kuşağa artıyor. Bu...
Yemek hayatın ortasına oturunca
Prof. Dr. Arman Kırım'ın yakla.ık dört yıldır yazdığı yemek yazılarından olu.an Hayatın Tarif Kitabı, hem pek çok...
Hamsili krep olur mu?
Tarihi bir köşkte hizmet veren Nalia Karadeniz Mutfağı, yemekleriyle müşterilerini bir kaç saatliğine Karadeniz...
Üst kat balık alt kat et lokantası
Küçükyalı sahilindeki Biz Bize Balık lokantasının 'levrek pirzolası' balık meraklılarına lezzetli bir keşif duygusu...
Minik bardaklarda büyük tatlar
Gençliğinden beri leziz yemekleriyle sevdiklerinin gönlünü fetheden Lizet Romi, eşe dosta yaptığı reçellerini ve...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Beyoğlu'nda işim olmaz
İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Ödülü'nü alan...
Şifacı Yunuslar
Marmaris'te, denize kurulu Yunus Terapi Merkezi'ndeki dört...
Annesi şans getirdi
Beş yıl önce kurduğu atölyesinin bu kadar hızlı gelişmesine...
Oğlumuz Türkiye'deki tek vaka
Mini etekle haber sunduğu için eleştirilere maruz kalan Özge...
Baştan aşağı turuncu
Her yıl 30 Nisan'da Hollanda turuncuya bürünüyor, yüz binlerce...
Anne Akalın pozlarıyla kızını aratmadı
Saçınızın boyunu yaşınıza göre ayarlayın
Natalie Angelina'nın korkulu rüyası oldu
Böyle ağır abla olmak iyi bir şeymiş
Hareketli dalgalar için
Yeniden hamile kalmadan Londra'da önlem alacak
Annemle babamı ekrandan takip ediyorum
Faik'in tavrı eşekbaşı gibi hissettirmiş!
'Kelebek' 11 Eylül'de ABD'ye uçacak
Yaşını almış oyuncular paniğe kapılmalı
Perçem kullanma kılavuzu
Akıllı değilseniz güzellik başa bela
Lastik Kız Nehir
Yazarlar
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Lükste seri sonu
Ünlü markaların büyük indirimlerine alışanlara müjdem var. Fulya Otim'de yeni açılan seri sonu mağazasında aradığınız ...
Bir alana bir bedava
Skincode'un dört haftada etkisini gösterdiği belirtilen Hücresel Vücut Sıkılaştırıcı Köpüğü'nden bir adet alana, bir ...
Jolie'nin yeşil elbisesi
Haftanın buluşu. Angelina Jolie'nin Cannes Film Festivali'ne giydiği yeşil şifon elbiseyi hatırlar mısınız? Sizi bilmem ...
Cuma
Radyo programları
Her gün binlerce kişi müzik dinlemek, eğlenceli hikâyelere kulak verip neşelenmek veya güncel haberleri öğrenmek için ...
Şimdi boya zamanı
Duvar renklerinin de hemen her yıl değişen modası var. Bu yıl farklı malzemelerin ve renklerin bir arada uyum yarattığı ...