kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bahar limonatası

EBRU ŞALLI TAN
23.04.2009
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 5 dakika
Limonları yıkayın, üç tanesini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limonların hepsini sıkın. Bir bardak şekerle eritene kadar karıştırın. İnce rendelenmiş limon kabuğunu da karıştırın. Şeker eridikten sonra bir litreye yakın soğuk su ilave edin. Taze nane yapraklarıyla soğuk olarak servis edin. Mis gibi ev yapımı limonatanızı afiyetle için.

Malzemeler
* 1 kilo limon
* 1 su bardağı tozşeker
* Yarım de-met taze nane

* * *
Bezelye kavurması
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 15 dakika
Derin bir tavaya yağı koyup, soğanı iri iri doğrayın. Araka bezelyeyi de koyup kavurmaya devam edin. Biraz tuz serpin, sonra taze karabiberle tatlandırın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler
* 1 küçük boy soğan
* Tuz 4 500 gram arakabezelye
* 2 yemek kaşığızeytinyağı
* Taze karabiber

* * *
Semizotu salatası
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika
Semizotlarını iyice yıkayın, saplarını da kesip atın. Çengelköy hıyarlarını küçük küçük doğrayıp, semizotunu üzerine koyun. Ayrı bir kapta yoğurt, yağ ve 4 diş sarmısağı minik minik doğrayıp, karıştırın. 1 yemek kaşığı limon suyunu da koyun. Semizotuyla karıştırıp, servis yapın.

Malzemeler
* 500 gramsemizotu
* 2 kase yoğurt
* Tuz
* 2 yemek kaşıgızeytinyağı
* 4 diş sarmısak
* 3 adet Çengel-köy hıyarı
* 1 kaşık limonsuyu