kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kalbine yenik düşen 47'lik Tomlinson protestocu değilmiş

03.04.2009
Çarşamba günü yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 47 yaşındaki Ian Tomlinson'un protestocu olmadığı, işinden evine dönerken kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü..
Çarşamba günü yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 47 yaşındaki Ian Tomlinson adlı protestocunun kalp krizi nedeniyle öldüğünü tahmin ediliyor. Tomlinson'un yere yığıldığı sırada polisler kendisine yardım etmeye çalışırken diğer göstericilerin fırlattığı boş şişelere de hedef olduğu bildirildi. Dünkü olaylarda da 7 protestocu hastaneye kaldırıldı. Bir polis yaralandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı zirve sırasında gözaltına alınan G-20 protestocularının sayısı dün 111'e yükseldi. Çarşamba günü İngiltere Merkez Bankası'nı hedef alan protestocuların dünkü hedefleri arasında Londra Borsası vardı. Londra Borsası'nın günlük faaliyetlerini engelleme tehdidinde bulunan 40 civarında gösterici amacına ulaşamadan dağıldı. Zirvenin yapıldığı Londra'nın doğusundaki ExCel Merkezi dışında 200 dolayında savaş karşıtı toplandı. Dünyaca ünlü İrlandalı rock müzik sanatçısı Bob Geldof, "Global bir ekonomi aynı zamanda fakirleri de kapsamalıdır" dedi. Çevre ile ilgili protestolarını binalara tırmanarak gerçekleştiren ve dünya medyası tarafından "Spiderman" (Örümcek adam) Fransız Alain Robert, G-20 Zirvesi'ni protesto etmek için Lloyds Bankası'nın Londra'daki binasına tırmandı. Robert, polis tarafından kısa sürede engellenerek gözaltına alındı.

ŞİŞELERE HEDEF OLMUŞ
Çarşamba günü hayatını kaybeden protestocunun, polisler tarafından yardım edilirken diğer göstericilerin fırlattıkları boş şişelere de hedef olduğu bildirildi.

'KAPİTALİZM BİTTİ'
Protestocular, Facebook, Google, Flickr ve Twitter gibi popüler websayfalarında G-20 ile ilgili blog ve sayfalar açtı. Siber alem, gösterici grupların organize edilerek harekete geçirilmesi, resimlerinin yayınlanması ve kampanyaların kamuya duyurulması için kullanıldı.