Bu tarifi denediniz mi?
Giriş Saati : 26.03.2009 14:52
Güncelleme : 26.03.2009 23:14
Tatlıyı sevenler için yeni bir tarif... İşte 'Portakallı çikolatalı jöle'nin tarifi.....
GÜNAYDIN'ın yazarlarından Elif Korkmazel, tatlıyı sevenlere yeni bir tarif önerdi.
MALZEMELER
Portakal peltesi için:
* 4 adet portakal
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım yaprak jelatin
Çikolatalı sos için:
* 80 gr. bitter çikolata
* 80 gr. krema
* Yarım yaprak jelatin
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını soyun, üzerine tozşeker ve suyu koyup, kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip, derin bir kaba alın. Jelatin yaprağını yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin. Jelatini portakallı karışıma ekleyip, hızla karıştırın. Kupların yarısına kadar karışımı pay edin. Buzdolabında yarım saat bekletin.
Çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Üzerine, yine yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekleterek erittiğiniz jelatini ilave edin. Soğutup, portakallı karışımın üzerine dökün. Buzlukta yarım saat daha bekletip servis yapın.
Yayın tarihi: 26 Mart 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/26//haber,DD793C3F8D80492D8506523577FEEF4B.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.