kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

22.03.2009
Dink ailesi tüm belgeleri savcılığa gönderecek
Dink ailesi, Ergenekon şemasıyla ilgili tartışmalara noktayı koydu. Aile, "Dink davası şeması" diye adlandırılan şema ile cinayet sonrası kendilerine ulaştırılan tüm bilgi ve dokümanların avukatları aracılığıyla savcılığa gönderileceğini söyledi. Orhan Dink SABAH'a, "Elimize gelenleri kendimizde bırakmıyoruz" dedi. Ailenin açıklamasında ise şöyle denildi: "Şemada adı geçen diğer bazı isimlerin 'Ergenekon' soruşturması sırasında şüpheli olarak soruşturulmaları ve ilerleyen süreçte şemadaki isimlerin de bu soruşturmaya dahil edilmesi nedeniyle Ergenekon şüphelileri ve sanıklarının Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgisinin araştırılması için; bu şema da diğer ihbar, bilgi, belge ve mektuplar gibi savcılığa sunulmak üzere avukatlarımıza iletilmiştir."
Hülya KARABAĞLI

Raylardan geçmek isteyen Sait'i tren ezdi
Almanya'da 14 yaşındaki Sait Çakal'ı, 15 yaşındaki İranlı arkadaşıyla raylardan karşıya geçmek isterken tren ezdi. Çakal hayatını kaybederken, arkadaşı son anda kurtuldu. Korkunç olay, Fulda kenti yakınlarındaki Rangierbahnhof Tren İstasyonu'nda meydana geldi. İranlı arkadaşının ise şok geçirdiği öğrenildi. Trenin Münih yönüne gittiği kaydedildi. Sait'in cenazesinin salı, memleketi Batman'da defnedileceği öğrenildi. Geçtiğimiz şubat ayının 6'sında Yusuf Özaydın (17), 16'sında ise Melek Şirin (16) trenin ezmesi sonucu yaşamlarını yitirmişti.
İlyas ODABAŞ / FULDA

Bedensel engellilerin sema gösterisi büyüledi
Eskişehir'de 4 bedensel engelli, tekerlekli sandalye ile ney eşliğinde sema gösterisi yaptı. Tepebaşı Belediyesi bünyesinde oluşturulan Engelliler Koordinasyon Merkezi'nce Eskişehirli 4 bedensel engelliden oluşan "Bedensel engelli sema gösteri ekibi" kent merkezindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde dün sahneye çıktı. Dünyada ilk kez Hindistan'da Hintli engelli bir grup tekerlekli sandalye ile sema yaparken Türkiye'de ise ilk kez bu çalışma gerçekleştirilmiş oldu. Gösteriye ilgi yüksek oldu. İzleyiciler ayakta alkışladı. Sema gösterisini yapan engelli grubun üyesi Nihat Karataş, "Engellilere engel olunmadığı zaman bizim ne yapacağımızı herkes görecek, biz bunu göstermek istiyoruz" dedi.
Rıdvan UYSAL