kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yaban mantarlı, iç baklalı sote uykuluk

13.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Yaban mantarlı, iç baklalı sote uykuluk
Malzemeler
* 1/2 kg. dana uykuluk
* 3 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 100 gr. yaban mantarı (temizlenip iri doğranmış)
* 1/l bardak pirinç unu
* 1/l bardak un
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 bardak taze iç bakla (İki dakika haşlanıp kabukları soyulmuş)
* 2 tatlı kaşığı doğranmış maydonoz

Sos için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
* 2 tatlı kaşığı sirke
* 3 çorba kaşığı beyaz şarap
* 2 bardak dana veya tavuk kemik suyu
* 1 çorba kaşığı domates püresi
* Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
Uykulukları, 3 litre buzlu su dolu kaba koyup buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün sekiz bardak suyu tencerede kaynatıp tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyin ve ateşi kısın. Uykulukları bu tencereye atıp dört-beş dakika pişirin. Süzüp, bol su dolu bir kaseye alın ve 10 dakika soğumaya bırakın. Süzüp, kâğıt havluyla kurulayın. Üzerinde kalan zarları ve damarları bıçakla temizleyin. Bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Sos için tereyağını büyük bir tavada eritip sarımsağı hafifçe kavurun. Sirke ve şarabı ekleyip kaynatın. Kemik suyuyla domates püresini de koyup tekrar kaynatın. Tuz ve biberini ekleyip kenarda sıcak tutun. Bir başka tavada tereyağını eritin. Mantarları ekleyip bir-iki dakika kavurun. Tuz ve biberini koyup bunu da kenara alın. Büyük bir kâsenin içinde un ve pirinç ununu karıştırın. Uykulukları una batırın. Büyük bir tavaya zeytinyağını koyup yüksek ateşte kızdırın ve uykulukları, her bir tarafı kahverengi olana kadar bir buçuk dakika kavurun. Pişen uykulukları sosun bulunduğu tavaya alın ve mantarları, baklaları ve maydonozu da bu tavaya aktarın. Kaynama noktasına getirin ve birlikte iki dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Şef Hiro Sone'nin bu tarifinde bir çorba kaşığı proscuitto da son anda ekleniyor. Önceden ısıtılmış tabaklara paylaştırın. Eğer bulabilirseniz üzerine trüf yağı serpiştirebilirsiniz.