kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sadrettin Karaduman

Çağlayan, önce CHP ardından da SP'nin

Hasan AY - SABAH
20.03.2009
Yerel seçimler yaklaşırken meydanlardaki kavga da büyüdü. 22 Mart'ta beş parti birden açık hava toplantısı yapmak isteyince İl Seçim Kurulu, aldığı kararla miting yer ve saatlerini yeniden düzenledi..
İstanbul'da yerel seçimlere bir hafta kala 5 partinin aynı gün miting yapmak istemesi ile doğan "meydan krizine" son noktayı İl Seçim Kurulu koydu. Beş siyasi partinin aynı gün İstanbul'da miting yapmak istemesi krize yol açmıştı. Yapılan kura çekimi sonrası CHP ve AK Parti'ye Kazlıçeşme Meydanı, SP ve BBP'ye Çağlayan Meydanı çıkmıştı. Demokrat Parti ise mitingini Gaziosmanpaşa Meydanı'nda yapmak istemişti. Ancak iki büyük partinin Kazlıçeşme Meydanı'nda miting yapacak olması CHP ile AK Parti arasında krize neden olmuştu. Bu durum üzerine İstanbul Valiliği CHP'ye Çağlayan Meydanı'nda miting yapmayı önerdi. Valiliğin aynı alanda miting yapacak olan SP ve BBP'den önce saat 10.00 ile 12.30 arasında meydanı CHP'ye tahsis etmek istemesi yine tartışmalara neden oldu. SP, alanda kendilerinden önce CHP'nin miting yapacak olmasının saat 12.00'de başlayacak olan kendi mitinglerinin sekteye uğratacağını ve bu durum nedeniyle Genel Başkanları Numan Kurtulmuş'un İzmir'deki mitinge katılamayacağını söyleyerek itiraz etti.

SAADET PARTİSİ İTİRAZ ETTİ
İki parti arasında tartışmalar devam ederken Kağıthane 1. İlçe Seçim Kurulu, Çağlayan Meydanı'nın saat 10.00 - 12.30 arası CHP tarafından, saat 13.00-16.00 arası ise SP tarafından kullanılmasına karar verdi. İlçe Seçim Kurulu, BBP'nin ise Çağlayan Meydanı'nın hemen yanında bulunan top sahasında mitingini yapmasını kararlaştırdı. BBP, kendilerin ilk baştan itibaren top sahasını istediklerini belirterek kararı onayladı. Ancak SP, İl Seçim Kurulu'nun kararına itaraz etti. SP dün sabah saatlerinde Sirkeci Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na giderek miting saatleriyle ilgili karara itiraz etti. SP İl Başkanı Sadrettin Karaduman, "Çağlayan Meydanı miting alanının 22 Martta üçüncü bir partiye açılmasına, haklı bir gerekçeyle itiraz ettik. İtirazımızda haklı gerekçelerimiz var. 15 dakikada CHP'nin meydanı tahliye etmesi mümkün değil" dedi.


CHP: SP HAKLI
Saadet Partisi'nin itirazının haklı olduğunu belirten CHP Meclis Başkan Adayı Gürsel Tekin ise, devletin her iki partiyi de mağdur ettiğini belirterek, "Biz Saadet Partisi'ni mağdur etmeyeceğiz. Meydanı onlara zamanında teslim edeceğiz. Hatta isterlerse ses tesisatımızı da onlara bırakabiliriz" diye konuştu. Miting krizini bir rezalet olarak niteleyen Tekin, "İstanbul gibi önemli, 15 milyon nüfuslu bir kentin, Avrupa Kültür Başkenti bir kentin meydanı kalmamışsa bu kentin yöneticilerinin utanması lazım" diye konuştu. SP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu dün akşam miting kirizine son noktayı koydu. İl Seçim Kurulu aldığı kararla Çağlayan Meydanı'nda 22 Mart'ta10.00-12.30 saatleri arasında CHP'nin miting yapmasına karar verdi. SP'nin ise saat 15.00'de mitinge başlamasını uygun gören İl Seçim Kurulu, BBP'nin ise Çağlayan Meydanı'ndaki futbol sahasında saat 16.00'da miting yapmasını kararlaştırdı. 22 Mart'ta AK Parti'nin Kazlıçeşme Meydanı'ndaki mitingi saat 10.00'da başlayacak. DP ise 12.30'da Gaziosmanpaşa Meydanı'nda toplanacak.Kararın ardından SP İl Başkanı Karaduman, partinin üst yönetimiyle kararı değerlendirdikten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları