kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Biftek sarma

İnceltilmiş etleri tuzlayın. Etlerin üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin. Fıstıkları dövüp üzerine serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Et rulolarını ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ruloları fırından çıkarıp, üzerindeki alüminyum folyoyu alın. Etlerin üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Fırın kabını tekrar fırına koyup, kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 6 adet
* 6 dilim biftek
* 6 dilim pastırma
* 6 salam
* Yarım su bardağı antepfıstığı
* 6 dilim kaşar peyniri
* Tuz

Bursa lokumu
Unu, kuru mayayı, şekeri, tuzu ve sütü bir kapta iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek, 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra yağlanmış düz bir zeminde, elinizi yağlayarak inceltin. Ceviz, tarçın ve yenibaharı karıştırın. İnceltilmiş hamurun üzerine serpin. Hamuru rulo şeklinde sarın ve dilimleyip tepsiye dizin. Mayalanması için 10 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler 8 kişilik
* 4 su bardağı un
* 1 paket kurumaya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı ılıksüt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için:
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
* 1 tatlı kaşığı yeni bahar
* 1 tatlı kaşığı tarçın


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın