Soğanları robotta kıyın, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Yufkaları ıslatmak için ayrı bir kasede su ve zeytinyağını çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla her tarafını ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı kestiğiniz üçgenlerin geniş tarafına koyarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Malzemeler
*
3 adet yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı suİçi için:
* 250 gr. kıyma
* 3 adet soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Karabiber
* Kimyon
* Tuz
* * *
Kış türlüsü
Patates, kabak ve kerevizi temizleyip, iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı 2'şer santim eninde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri tencereye alın, 5 dakika daha soteleyin. Biber ve domates salçasını ekleyip, karıştırın. Sarmısakları dilimleyip, 4-5 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp, 30 dakika daha pişirin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp, tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirin.
Malzemeler * kg. kemikli parça et
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 4-5 adet patates
* 2 adet kabak
* 1 adet küçük boy kereviz
* 1'er adet kırmızı biberve pırasa
* 1 demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 2-3 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 27 Şubat 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/27/gny/haber,722F4C36FE5545EE8D38323DDC9C6C6B.html
Tüm hakları saklıdır.