Gökçen Adar, Ege Mutfağı'nı en iyi bilen araştırmacılarımızdan.
Adar, bu kez balıklar hakkındaki bilgilerini ve birbirinden özgün tariflerini Balık başlıklı bir kitapta toplamış. Balığın nasıl saklanacağına da değiniyor. Örneğin; eğer derin dondurucuda korunacaksa, balığın, saklama kabında, su içinde dondurulmasını öneriyor, böylece dondurucuda balığın kurumasının önüne geçileceğini anlatıyor. Kitapta tarifler, 'Çorbalar', 'Salata ve Mezeler', 'Buğulamalar', 'Yahniler', 'Kızartmalar', 'Kavurmalar', 'Izgaralar', 'Fırın Yemekleri', 'Hamur İşleri' ve 'Pilavlar' başlıkları altında yer alıyor. Adar, kitabı kendi elinden çıkan özgün balık çizimleriyle de süslemiş. Bu sevimli kitabın her balıkseverin evinde bulunmasında yarar var.
(Balık / Deniz Kokan 80 Unutulmaz Tarif / Gökçen Adar, Hayykitap, 148 sayfa, 10 YTL)
Yayın tarihi: 1 Mart 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/01/pz/haber,F2C033E3F9EB46D1A6E722EBEBE734E0.html
Tüm hakları saklıdır.