kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kredinin yüzde 30’u kalkınmada öncelikli yörelere yüzde 70’i de diğer yörelere tahsis edilecek. Krediyle 3 milyar TL’nin üzerinde çok düşük faizli bir kredi hacmi oluşturulacak.

Çağlayan: Önceliğim enflasyon değil, istihdam, üretim, yatırım

ANKARA
23.02.2009
Hükümet, ihracatçı KOBİ'lere 1 milyar dolarlık cansuyu kredisi kullandıracak. "Oyunun kuralı değişti" diyen Bakan Çağlayan, önceliğin istihdamı korumak olduğunu söyledi..
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, krizle birlikte oyunun kuralının değiştiğini belirterek, "Ortada bir yangın varsa her türlü tedbir alınır. Parasal genişlemeler söz konusu olacak. Temel önceliğim enflasyon değil. Benim önceliğim istihdam, yatırım, üretim" dedi. Çağlayan, ihracatçı KOBİ'lere "cansuyu" kapsamında toplam 1 milyar dolarlık (1.7 milyar TL) kredi kullandıracaklarını açıkladı. Bakan Çağlayan, KOSGEB aracılığıyla ihracatçı KOBİ'lere verilecek yeni destek kredisi programına başvuruların 2 Mart'ta başlayacağını ve şartlara uyan her işletmeye 6 ay vadeli, vade sonunda defaten ödemeli olmak üzere 200 bin dolara kadar kredi kullandırılacağını bildirdi. Kriz sürecinde 40'a yakın tedbir aldıklarını anlatan Çağlayan, "Siz neden Almanya, Fransa, ABD gibi paket açıklamadınız" deniliyor. Her ülkenin krizi kendine has... Aldığımız tedbirleri ambalajlı paket içinde vermemiş olabiliriz ama önemli olan kapsamı. Bu krizden son çeyrekte krizin etkilerinden sıyrılmayı bekliyoruz" dedi.

PARASAL GENİŞLEME OLABİLİR
Çağlayan, oyunun kuralının değiştiğini vurgularken de şunları söyledi: "Oyunun kuralları değişti. Ortada bir yangın varsa söndürmek için her türlü tedbirin alınması gerekir. Tabii ki bazı parasal genişlemeler söz konusu olabilir. Benim temel önceliğim enflasyon değil. Tek haneli enflasyon Türkiye için son derece önemli ama bugünkü ortamda tüketim, üretim, yatırım, istihdamı korumak ve devam ettirmek önemli."