kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2012'de neler olacak?

CİHAN
Giriş Saati : 24.02.2009 14:39
Güncelleme : 24.02.2009 19:21
Yeni Haber
Ekonomik krizin siyasi ve sosyal alanda birçok değişime neden olacağını bekleyen uzmanlar, ilginç senaryolar üretmeye başladı.

'Financial Times'da yer alan son senaryo 2012 yılı için üretilenlerin en radikalleri arasında yer almaya aday. Gazetenin köşe yazarlarından Gideon Rachman tarafından kaleme alınan ilginç senaryoya göre, 2012 yılında Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev tutuklanacak, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın karşısında seçimlere giren Cumhuriyetçi aday John McCain'in dışişleri bakan adayı Sarah Palin de ABD başkanı olacak.

Senaryoya göre 2010 yılında herhangi bir sorunla karşılaşmadan Rusya Başbakanı Vladimir Putin yeniden Kremlin'e oturur. Ekonomik krizde yaşanan süreç yerel medyanın da kışkırtması sonucu halkın daha güçlü bir lider talebi ile sesini yükseltmesine neden olur. Medvedev 2010 yılının ilk aylarında kendisine verilmeye çalışılan mesajı anlar ve tepki göstermeden koltuğunu bırakır. İki yıl sonra tutuklanması ise kendisi için de sürpriz olur.

2011 yılına gelindiğinde Ukrayna ve Gürcistan'da demokratik ve batı yanlısı iktidarlar yönetimden uzaklaşır. Kiev ve Tiflis'te meydana gelen büyük olaylardan Moskova sorumlu tutulur, ancak hiç kimse bunu ispatlayamaz. Bölge ülkelerinde Amerika ve Avrupa protesto edilir. İngiltere'de aşırı milliyetçi parti lideri David Cameron başbakan olurken, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yıldızı parlar. Sarkozy Avrupa Birliği'ni sübvanse etmekten vazgeçtiklerini açıklar.

Takvimler 7 Kasım 2012'yi gösterdiğinde sabah 03:00 sularında ABD Başkanı Barack Obama Chicago'da bulunan Hilton Oteli'nin balo salonunda taraftarlarının önünde ağlayarak başarılı olamadığını kabul eder. 2011 yılında İran'ın nükleer füze denemesi yapması Obama'nın başarısızlığında önemli bir etki oluşturmuştur. Sarah Palin yeni ABD başkanı olarak seçilir ve devlet başkanlarının tebriklerini kabul eder. Palin'i ilk kutlayan da Rusya Devlet Başkanı Putin olur.