Bir paket mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye alın. Hamur kıyır kıyır bir hal alınca içine yumurtayı ekleyip, yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirip, servise hazırlayın.
Malzemeler
*
1 çay bardağı un
* 1 paket mısır nişastası
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı şeker
* 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
* Bir tutam tuz
* * *
Kuzu haşlama Kuzu kolunu büyükçe bir tencereye alın. Soğanı yemeklik doğrayıp, 2 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye ekleyin. Yüksek ateşte, et suyunu bırakmadan, çevirerek kızartın. Et kızarınca başka bir tencereye alın. Tencereye salça, tane karabiber ve kalan tereyağını ekleyin. Üzerine üç su bardağı sıcak su ilave edip, orta hararetli ateşte bir saat kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ayarlayın. Garnitür için sebzeleri temizleyip parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp, kızdırın. Sebzeleri ekleyin. Tavayı sallayarak sebzeleri soteleyin. Sebzeleri servis tabağına alıp, üzerine eti yerleştirerek servis yapın.
Malzemeler
*
500 gr. kuzu kol
* 1 adet büyük boy soğan
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* 4-5 adet tane karabiber
* TuzGarnitür için:
* 3 adet patates
* 2'şer adet kabakve havuç
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 23 Şubat 2009, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/23/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.