kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 19.02.2009 07:45
Güncelleme : 19.02.2009 23:16
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde görülecek yağışların; Kıyı ve Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile A.Karahisar, Uşak, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların Kıyı ve Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile A.Karahisar, Uşak, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE VE TRAKYA'DA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR


Ege ve Trakya'da kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Çanakkale Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığı'ndan yapılan ''Meteorolojik uyarı''da, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiği açıklandı. Yağışın, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya'da etkili olacağı ifade edildi.

Açıklamada, sel ve su baskınları olabileceği belirtilerek, yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

ARDAHAN'DA SICAKLIK EKSİ 25 DERECEYE DÜŞTÜ


Ardahan'da dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceye kadar düştü. Yaşanan soğuklar nedeniyle ağaçların dalları, sabah işe gitmek için yola koyulan vatandaşların kaşları ve kirpikleri buz tuttu. Pekçok araç da yakıt deposunun donması sebebiyle çalıştırılamadı.

Ev ve işyerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtları ise vatandaşlar için tehlike arz ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü gece en düşük hava sıcaklığının Ardahan'da sıfırın altında 25 derece olarak ölçüldüğünü açıkladı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Trakya ile Balıkesir çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli, ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra kar şeklinde görülecek olan yağışların; Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve A.Karahisar çevrelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın ve Muğla) kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevreleri, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağmur ve sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya ile sabah saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kar şeklinde olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ve Karabük çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimleri, zamanla Orta Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri, gece bölgenin batısı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri, gece saatlerinde bölge geneli yağmurlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...