kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Din özgürlüğü' vurgusu

Şenol ATEŞ /KAYSERİ
14.02.2009
Baykal çarşaf ve Kuran kursu tartışmalarına, "CHP laik, Atatürk cumhuriyetine de din özgürlüğüne de sahip çıkacaktır" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçim çalışmalarına Kayseri'den başladı. Çarşaf ve Kuran kursu tartışmalarına "CHP laik, Atatürk cumhuriyetine de din özgürlüğüne de sahip çıkacaktır" diyen Baykal, Özel helikopterle 7 yıl sonra geldiği Kayseri'de yeni alınan seçim otobüsünü kullandı. Baykal Yavuz Bingöl'ün yazıp söylediği "Deniz deniz" türküsüyle kürsüye çıkıp şöyle dedi:

* Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk yapıldığı dönem bu dönem. Başbakan'ın çocukları maşallah alıp vermişler. 70 milyonun çocukları ne olacak? İstanbul Eyüp'te pırlanta gibi bir arsa var. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirdi.

* CHP olarak Türkiye'yi bölme, parçalama peşinde değiliz. Ama, böyle olanlar var. Önümüzdeki dönemde bu iktidara destek olunursa, bu konuda da büyük sıkıntılar olacak.

* CHP olarak bizim siyasetimizin temelinde insan var. Türkiye Cumhuriyeti devleti laik bir cumhuriyettir. CHP son zamanlarda bazı tartışmalarla suçlanmak isteniyor. Biz insanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz. Bakın burada başı açık, türbanlı, eşarplı, kapalı kardeşlerimiz var. CHP, laik, Atatürk cumhuriyetine de insanlarımızın din özgürlüğüne de sahip çıkacaktır.

İSTİFA ÇAĞRISI
Baykal, Tunceli'de yapılan yardımlarla ilgili Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken "Bunun iyi yardımseverlik duygusundan kaynaklandığına inanmak mümkün mü? Gerçekten milletini seviyorsan derhal istifa et"dedi.