kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gaffar Okkan ölümünün 8. yılında anıldı

Giriş Saati : 24.01.2009 13:40
Güncelleme : 24.01.2009 22:15
Yeni Haber
Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan, vefatının sekizinci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde mezarı başında anıldı.

Şehit emniyet müdürü Okkan'ın mezarı başında düzenlenen anma törenine Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı Nizamettin Acar, şehit emniyet müdürünün eşi Zerrin, kızı Sezin Okkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi eşi ve kızı, Gaffar Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı. Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde Okkan'ın kısa özgeçmişi okundu. Tören, Okkan'ın mezarı başında yapılan duanın ardından son buldu.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan'ın çalışmasıyla, yaşamıyla, dürüstlüğü ve insanlığıyla herkesin ders alacağı bir insan olduğunu söyledi. 'Okkan'ı unutmak mümkün değil' diye konuşan Yılmaz, şunları söyledi:

"Benim ağabeyimdi, meslek büyüğümdü. Çok uzun süre geçmedi. Sanki dün olmuş gibi. Herkesin ondan öğreneceği çok şeyi var. Ders alınması gereken bir insan. Çalışmasıyla, yaşamıyla, dürüstlüğü ve insanlığıyla eşsiz bir yönetici. Çok iyi bir aile babası ve emniyet müdürüydü. Yaşamıyla herkese örnek olsun. Mekanı cennet olsun. hepimiz onu örnek alıyoruz."

ANMA TÖRENİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, şehit edildikleri Sezai Karakoç Bulvarı'nda anıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki anma töreninde ise gözyaşları sel oldu.

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde Sezai Karakoç Bulvarı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis, Şehit Aileleri Derneği ve bir grup vatandaş tarafından şehit edildiği yerde anıldı.

Vatandaşlar ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, Türk bayrakları, karanfiller ve şehitlerin posterlerini taşıyarak saldırının yapıldığı Sezai Karakoç Bulvarı'na geldi. Diyarbakır Şehit Aile Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Diyarbakır halkının şehit Okkan ve arkadaşlarını gönlünde yaşatarak vatan evlatlarına sıkılan kurşunların kendisi ve devletine sıkıldığının bilincinde olarak terörün her türlüsünü lanetlediğini söyledi.

Büyükburç, Okkan'ın yaptığı hizmetlerle Diyarbakır'da bir çığır açarak polisle halk arasında gönül köprüsü oluşturduğunu belirtti. Diyarbakırlılar olarak geçmişte dedelerinin İstiklal Harbi, Çanakkale, Sarıkamış, Kore ve Kıbrıs'ta nasıl mücadele ettiğini belirten Büyükburç, bugün kendilerinin aynı mücadeleyi Güneydoğu'da teröre karşı verdiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından Okkan ve 5 polisin şehit edildiği yere posterleri ve karanfiller bırakıldı. Diyarbakırlı çocuklarda gece-gündüz can ve mal güvenliklerini sağlayan polis amcalarını unutmayarak, şehitlerin fotoğraflarının üzerine karanfiller bıraktı.

Olay yerinden geçen bir bayanın Okkan'ın posterini evine asmak için alması, Diyarbakır'ın şehit Emniyet Müdürü'ne olan sevgisini gösterdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GÖZLER YAŞARDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de şehit edilen eski müdürünü ve 5 meslektaşını unutmadı. Vali Vekili Miktat Alan'ın da katıldığı Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'ndeki anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sadece polisin değil, Diyarbakır halkının şehit Okkan ve arkadaşlarını unutmadığını dile getiren Emniyet Müdürü Vekili Celil Taşkın, Diyarbakır'ın şehit Okkan'a olan saygı ve sevgisinin hale devam ettiğini vurguladı.

Taşkın, "Bunun altında yatan temel nokta şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ın insanlara karşı samimi ve sevecen davranışları, halkın sorunlarıyla yakın olarak ilgilenmesi ve bu sayede gerek asayiş gerekse terörle mücadelede halkın desteğini sağlamasında olan inancıdır. İlimizde son derece başarılı olan bu uygulama neticesinde polis hem halkın güvenliğini sağlamış hem de devletin halkıyla var olduğunu göstermiştir ve göstermeye de bundan sonra da devam edecektir. Devletin şefkatli yüzüyle tanışan halkımızın desteği her gün artarak devam etmektedir." dedi.

Konuşmadan sonra şehit Okkan ve arkadaşlarıyla ilgili bir slâyt gösterisi sunuldu. Slâyt gösterimi sırasında izleyici kadınlar gözyaşlarına engel olamadı. Hıçkırıklarını tutamayarak ağlayan kadınlar, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde şehitlerin fotoğraflarından olan bir sergi de açılırken, şehit ailelerine de polisevinde Okkan ve arkadaşları anısına bir yemek verildi.

(CİHAN)