kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Marmaris’te dalgaların boyu zaman zaman 3 metreyi buldu.

Fırtına Ege'yi uçurdu

23.01.2009
Ege'de, yağışla başlayan şiddetli lodos ve fırtına, hayatı felç etti. Birçok yerde çatılar, tabelalar uçtu, minareler devrildi, tekneler battı. Fırtınada biri ağır 8 kişi yaralandı..
Şiddetli fırtına nedeniyle Ege'de hayat felç oldu... Muğla'da, dün sabah etkisini artıran şiddetli yağış ve hızı yer yer 90 kilometreye ulaşan rüzgâr nedeniyle Devlet Hastanesi'nin 2005'te tamir gören çatısı uçarak, muayene fişi için gişe önünde bekleyen 10 hastanın üzerine düştü. Çatının altında kalan Rahime Oktay'ın (58) iki kaburgasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edildi. Hayati tehlikesi bulunan Oktay'ın yanı sıra 6 kişi de yaralandı.

MİNARE ÜZERLERİNE UÇTU
Isparta'da Halıkent Mahallesi Camisi minaresinin şerefesi, cami önünden geçen lise öğrencileri Sinem Pekşen ile Sultan Tezcan'ın üzerine düştü. Yaralanan öğrenciler, hastaneye kaldırıldı. Bodrum'da gece başlayan ve hızı yer yer 100 kilometreye ulaşan lodos, ağaçları ve reklam tabelalarını, güneş panellerini yerinden sökerken, 3 kişi hafif yaralandı. Telleri de koparan fırtına, gece 03.00'ten sonra Bodrum ve çevresini karanlıkta bırakırken, Kumbahçe Koyu'ndaki 32 metrelik "Nursena" adlı ahşap yatta karaya oturup yan yattı. Kıyılarda 4 metreyi, açıklarda ise 7 metreyi bulan dalgalar, Barlar sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ne kadar ulaşırken, 10 kayık battı.

3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK
Denizli'de de birçok tabela ve reklam panosu uçarken, 15'i çocuk 30 kişi karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hastanelere başvurdu. Marmaris'te belediye mezbahasının çatısı uçarken, Datça'da ise okullar tatil edildi. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Marmara, kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de görülen şiddetli lodos, 3 gün boyunca devam edecek.

Fatih ABACIOĞLU-Adem ÜLKER-Ufuk SOYHAN-Zeki ÖZKESKİN-Alp ARBAKHarun SİVRİKAYA-Soner TOROS / SABAH
Haberin fotoğrafları