kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ailesinin gözbebeği Ece yaşam mücadelesinde

Mustafa KAYA - SABAH
23.01.2009
Beyoğlu'nda başına cam düşen 19 yaşındaki Ece ihmal yüzünden yaşam mücadelesi veriyor. Ameliyat sonrası uyutulan Ece'nin yaşam şansı yüzde 20..
Türkiye, önceki akşam inanılması güç bir kazaya daha tanık oldu. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde AFM Fitaş Sinemaları'nın bulunduğu binanın beşinci katındaki tadilatta 7.5 metrelik cam metal çerçevesiyle, sabitleme çalışması sırasında insanların üzerine düştü. Binanın önünde bulunan İTÜ Çevre Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ece Turhan ile beraberindeki arkadaşları ve Avrupa Birliği Projesi kapsamında İstanbul'a davet edilen gönüllü İspanyol öğrenci Rosa Maria Quiant 24) cam parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Arkadaşları hafif şekilde yaralanan Ece'nin boynuna, kafasına ve omuriliğine cam parçaları saplandı. Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ece, hemen ameliyata alındı. 2.5 saat süren ameliyatta doktorlar büyük hasar gören beyindeki sadece kan pıhtılarını alabildi. Yoğun bakıma alınarak uyutulan Ece'nin şimdi 24 saati atlatması gerekiyor. Doktorlarının yaşama şansını yüzde 20 olarak açıkladığı Ece, geleceğe emin adımlarla yürüyordu. Daha çocukken zekâsıyla göz dolduran ve çevreyle yakından ilgilenen Ece, Adile Mermerci Anadolu Lisesi'ni kazandığında ise başarılarına yenilerini kattı.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ
Hem öğretmenleri hem de çevresi tarafından takdir edilen genç kız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hollanda'da düzenlenen konulu bir toplantıya gönderilerek "Küresel Isınma ve Susuzluk" konusunda Türkiye adına bir sunum yaptı. En büyük hayali, gelecekte iyi bir çevreci olmak olan Ece, geçtiğimiz yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü kazandı. Bir yandan okula giden Ece, çevreyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edip, yaşanabilir bir dünya için mücadele etti. Talihsiz genç kız, yoğun bakımdaki yatağında ölüme direnirken, hastane bahçesini dolduran arkadaşları, dostları ve ailesi onun için dua edip gözyaşı döküyor. Olay sonrası gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü savcılıktan serbest bırakıldı. Mahkemeye sevkedilen Tülay Kaya ile Burhan Orhan ise tutuksuz yargılanacak.
Haberin fotoğrafları