kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş (sağda), İş Bankası Genel Müdürü Özince'ye (ortada) foruma katkılarından ötürü teşekkür etti.

'Krizin reçetesi ticarettir lafı bırakıp işe bakalım'

12.01.2009
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, herkesin birbirine krizi ve krizin etkilerini anlatma yerine, işlerine yoğunlaşması gerektiğini vurguladı..
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, gelişmekte olan ülkelerdeki bir krizin bütün dünyayı ilgilendireceğine işaret ederek, gelişmiş ülkelerin krizde kendini kurtarmak için gelişmekte olan ülkelerin zararına hiçbir mali politika uygulamaması gerektiğini söyledi. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu'nun açılışında konuşan Ersin Özince, Avrupa Merkez Bankası Başkanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanının son yaptığı değerlendirmelerde yaşanmakta olan global krizin sonunun gelmediğini ve tekrar alevlenebileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını anımsattı. ABD'de resmi olarak resesyonun açıklanmasının ardından Avrupa'da da büyümenin düşeceğine yönelik beklentilerin büyük olduğunu ifade eden Özince, "Gelişmekte olan ülkelerde kriz olursa bu kimi ilgilendirir?'' sorusunu yöneltti. Kendi sorusunu yanıtlayan Özince, bunun bütün dünyayı ilgilendireceğini çünkü dünya ekonomileri üzerinde çarpan etkisi yapacağını kaydetti. Gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan ülkelerin zararına hiçbir mali politikayı uygulamamasının uygun olacağını belirten Özince, keza Türkiye'nin de kendi çözümlerini komşu ülkelerle eşgüdüm içinde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Sorunlar ortak paydada değerlendirilirse kalıcı çözümler bulunabileceğini ifade eden Özince, "Aksi takdirde biz, ticari bankacılar gibi herkes birbirine krizi ve krizin etkilerini anlatarak devam edecek olursa, daha bunu uzun yıllar anlatma imkanımız olacak. Anlatmadan çok, bizler herhalde işimize bakmalıyız" dedi.