kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ekonomik bozulma 'ürkütücü' boyutta"

Giriş Saati : 13.01.2009 09:19
Güncelleme : 13.01.2009 17:21
Yeni Haber
İngiltere Ticaret Odası (BCC) üyesi işadamları arasında yapılan bir anketin sonuçları ekonomik bozulmanın ''ürkütücü'' boyutta olduğunu açıkladı.

BCC üyesi işadamları özellikle 2008 yılının sonlarına doğru ekonomideki bozulmanın hızlandığını belirtirken, ''kasvetli bir resim'' çizdi.

Oda yönetimi ise anket sonuçlarının, üyeleri arasında 1989'dan bu yana tekrarlanan anketler içinde ''en kötü ve karamsarı'' olduğunu açıkladı.

BCC yönetimi ellerindeki rakamlara göre satışların geçen aralık ayına göre yüzde 3,3 oranında düşüş gösterdiğini belirtti. Söz konusu dönemde gıda sektörü dışında satışların, diğer bütün sektörlerde bütün indirim ve kampanyalara rağmen son derece kötü geçtiği bildirildi. Bunun da ekonomik krizden kötü etkilenen kesimin bir türlü harcamaya ikna edilememesinden, bu grubu oluşturanların alış-verişlerini sadece ''karnını doyurmayla'' sınırlamasından kaynaklandığı kaydedildi.

Oda, son anketinin toplam 680 bin çalışanı bulunan 6 bin firma arasında yapıldığını da açıkladı.

Bu arada hazırlanan bir başka raporda da geçen aralık ayının son 14 yılın en kötü aralık ayı olduğuna dikkat çekildi ve satışların son derece kötü geçtiği bildirildi.

23 Ocak'ta İngiliz ekonomisinin 6. aydır negatif büyüme gösterdiğinin açıklanması ve böylece resesyonun varlığının resmen kabul edilmesi bekleniyor.

AA