kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fuhuş yapmayanları canlı canlı gömdüler

Ahu BOZLAR - SABAH
07.01.2009
Rize'de bir çetenin, fuhuş yapmak istemeyenleri, bir kadının canlı canlı toprağa gömülme görüntülerini izleterek tehdit ettiği ortaya çıktı..
Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 3 aydan bu yana sürdürdükleri çalışma sonucunda Pazar ilçesindeki 20 restoran, diskotek ve otele baskın düzenledi. Operasyonlarda 43'ü Gürcistan, 1'i Rusya vatandaşı 44 kadın ve 15 de Türk erkek olmak üzere 59 kişi gözaltına alındı. Yabancı kadınlardan 35'i sınır dışı edildi. Gürcistanlı 6 kadın ve 14 Türk erkek, 'İnsan ticareti yapmak amacıyla suç örgütü kurmak' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan ve şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Gürcistanlı 40 yaşındaki İnga Klavadze'nin, ülkesindeki çocuk bakıcısı, garson, temizlikçi kadınları, "Sizi meşhur ederim" diyerek, film artisti yapma vaadiyle kandırıp Türkiyeye getirdiği belirlendi.

BAŞINA KÜREKLE VURDULAR
Pazar ilçesine getirilerek otele yerleştirilen kadınların daha sonra fuhuşa zorlandığı saptandı. Fuhuş yapmak istemeyen kadınlara Gürcistan'da çekildiği sanılan ve genç bir kadının işkence edilerek canlı halde kazılan çukura gömüldüğü görüntülerin izletildiği ve "Sizi de böyle canlı gömeriz" diyerek tehdit ettikleri belirtildi. İnga Klavadze adlı kadının cep telefonundaki görüntülerde, 3 erkeğin ormanlık alana götürdükleri 30 yaşlarındaki kadını başına kürekle vurarak çukura soktuğu, daha sonra çığlıklarına aldırmayarak üzerini toprakla örttükleri görülüyor. Görüntü, kadının üzerine toprak doldurulurken sona eriyor. Görüntülerin, kadınları korkutmak amacıyla hazırlanmış mizansen olabileceği de belirtildi. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, bugüne kadar fuhuş yapanlara yönelik yapılan operasyonlarda, bundan sonra yabancı uyruklu kadınları fuhuşa sevk eden organizatörlerin hedeflendiğini söyledi. Demirtaş, operasyonların aralıksız süreceğini ekledi.
Haberin fotoğrafları