Malzemeler
* 5 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı su
* 1-2 damla limon suyu
* 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Milföy hamurlarını hiçbir işlem yapmadan, yağlı kağıt serili bir tepsiye koyup, 5 dakika çözülmesini bekleyin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, fırında üzerleri kızarana dek 15 dakika pişirin. Bu arada, krem şantiyi sütle karıştırın. Bir tavada tozşeker, su ve 1-2 damla limon suyunu şerbet olacak şekilde 5 dakika pişirin. Tavayı ocaktan indirip, içine üzüm tanelerini koyun ve bu şekilde 2 dakika bekletin. Pişen milföylerin ortasını, bıçak yardımıyla fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi pay ederek sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyup, nane yapraklarıyla süsleyin.
Sarımsak soslu haşlama köfte
Malzemeler
* 200 gr. ince bulgur
* 150 gr. yağsız kıyma
* 1 su bardağı su
* Yeteri kadar su
* Tuz
İçi için:
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 250 gr. kıyma
* Tuz
* Karabiber
* Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
* 3 diş sarımsak
* 1 demet maydanoz
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Pulbiber
Bulguru kıymayla beraber yoğurun. Tuzunu ilave edin. Elinizi ara sıra suya batırıp, köfteyi macun kıvamına gelene dek yoğurun. İç malzeme için soğanları yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Biraz kavrulduktan sonra, dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Piştikten sonra soğutun. Köfte hamurundan ceviz kadar parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç malzemeyi yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp, köfteleri toparlayın. Sıcak suda 15-20 dakika haşlayın. Bir kapta dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, sıvıyağ ve pulbiberi karıştırıp, sos hazırlayın. Köfteleri servis tabağına aktarın ve üzerlerine sosu gezdirdikten sonra servis yapın.
Yayın tarihi: 24 Aralık 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/24/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.