Süt ve pudingi bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Orta büyüklükte ıslatılmış bir cam kasenin içine bir sıra muhallebi, bir sıra finger bisküvi olacak şekilde dizin. Muhallebi ve bisküvi bitene kadar, işleme devam edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, buzdolabında 2 saat bekletin. Ters çevirip servis tabağına çıkarın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pastanın üzerine gezdirin. En üste rendelenmiş bitter çikolata serpip, dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler*
2.5 su bardağı süt
* 1 paket kakaolu puding
* 1 paket finger bisküvi
Üzeri için:* 1 paket çikolata sosu
* * *
Pazı dolması Pazıların saplarını kesip, sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzüp kenara alın. Kıymayı çukur bir kaba koyup, üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, dereotu, nane, domates salçası, biber salçası, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız harca yarım su bardağı soğuk su ekleyin ve yeniden yoğurun. Pazı yapraklarına hazırladığınız harcı koyup sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Ateşe dayanıklı bir tabağı dolmaların dağılmasını önlemek için üstlerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp, 25-30 dakika ocakta tutun. Yoğurtla servis yapın.
Malzemeler
*
1 demet pazı
* Yarım kg. kıyma
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 2 çay bardağı pirinç
* Yarım demet kıyılmışdereotu
* Yarım demet kıyılmış nane
* 1 çorba kaşığı silmedomates salçası
* 1 çorba kaşığı silme biber salçası
* 2 su bardağı soğuk su
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 22 Aralık 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/22/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.