kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazete, televizyonların Ankara temsilcileri ve yazarları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Bahçeli, Baykal'ı çarşaf tartışmasına davet etti

ANKARA
19.12.2008
MHP ile CHP arasında yaşanan "çarşaf" atışması "sözlü cenge" davete dönüştü. Bahçeli, "Pusu yerine düşüncelerimizi açıkça cenk halinde yapabiliriz" diyerek Baykal'ı karşılıklı tartışmaya çağırdı..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çarşaf açılımı nedeniyle atıştığı CHP lideri Deniz Baykal'a bu kez de üstü kapalı "sözlü cenk (savaş)" çağrısı yaptı. Bahçeli, dışarıdan yapılan yönlendirmeyle iki partili bir parlamento oluşturulmak istendiğini belirterek, Baykal'dan "CHP ılımlı İslam modelinin diğer tarafını mı oluşturacak" sorusunun yanıtını istedi. Bahçeli'nin Güneydoğu sorunu ile ilgili uyarısı ise şaşırtıcıydı. Bahçeli, konunun Meclis dışında ele alınması halinde bölgede "intifada" başlayabileceğini söyledi. Bahçeli, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yazarları ile bir araya gelip, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli'nin mesajları şöyle oldu:

CENK DAVETİ
*
Baykal'ın 'pusu, tuzak, kalleş' sözleri MHP'ye yakışmıyor. Pusu kuracağımız yerde düşüncelerimizi açıkça cenk halinde yapabiliriz. Sayın Baykal da kabul ettiği takdirde düşüncelerimizi her platformda paylaşabiliriz.

* CHP'ye üye olmak isteyenlerin kıyafeti bizi hiç ilgilendirmez. Bu bir açılım mı, bir katılım mı? Türkiye'nin en uzun ömürlü partisinde kara çarşaflı bir açılım yapılıyorsa yanıtını bulmalıyız. Acaba 'ılımlı siyasi İslam modelinin bir tarafı oluştu, diğer tarafına da birini oturtalım' düşüncesi var mı yok mu? Bizi pusu kurmakla suçlayacağı yerde, bunu açıklasın.

* Türkiye'de dışarıdan yapılan yönlendirmeyle ve buldukları yandaşlarla bir siyasal gelişme sağlanmak isteniyor. İki partili parlamento hedefleniyor. Sayın Baykal açıklama yapsın, böyle bir durumda kendileri nerede bulunuyor? Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana sayısı azalan kara çarşafı gündeme getirerek nereye varmaya çalışıyorsunuz? Biz başkalaşmadan gelişiyoruz.

* Güneydoğu Anadolu sorunu sosyo-ekonomik bir sorun olarak ele alınmalıdır. Bu sorunu ve mezhep tartışmalarına bekâ sorunu yaratmadan çözüm bulmalıyız. TBMM çatısı altında bunlar tartışılmalı, konuşulmalı, aydınlarımız da katkı sağlamalı. Çözümü iktidar başlatmalı. Bunu Meclis dışına taşıdığınızda intifada ile başlar, çatışma ile sonuçlanır.

* AK Parti yerel seçimde oy kaybederse iki hayırlı sonuç çıkacaktır. Birincisi muhalefet olarak anlaşılmak istenmeyen partiler iktidar alternatifi olarak ortaya çıkar. İkincisi ise iktidar partisi kendisine çeki düzen verir. Zaten Sayın Başbakan yerde görülmüyor. Sürekli uçakta. O daha tatlı oluyor herhalde.

* Sözde bazı aydınlarımız, sözde Ermeni soykırımı iddiasına sanki cevap verilecekmiş gibi özür dileme kampanyası başlatmışlardır. Bu kampanyayı başlatan kişilerden, samimiyetle ifade ediyorum, utandığımı söylemek istiyorum. Türk milleti olarak bu kişilerden utanmamız gerektiğini düşünüyorum.

* Seçimlerin ertelenmesini düşünmemek lazım. Anayasa açısından mümkün görünmüyor. Seçmen kütüklerinde önemli yanlışlıklar vardır. Seçmen kütüklerinde düzeltme yapılmalı. Olmazsa, bir günlük fedakârlıkla yeniden seçmen sayımı yapılmalı.