kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Canlı yayında doğalgaz düellosu sayaca takıldı

18.12.2008
AKP'li Gökçek ile CHP'li Kılıçdaroğlu'nu karşı karşıya getiren açık oturum son dönemlerin en gergin tartışmasına sahne oldu... Karşılıklı suçlamalar ve rakamların havada uçuştuğu oturumda, sık sık konu dışına çıkılması tecrübeli televizyoncu Dündar’ı bile kızdırdı..
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "doğalgaz" düellosu, konu dışına taşılan, taraflar dışında başka isimlerin de suçlandığı, üslubun bozulduğu, tartışmalara sahne oldu. Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu "yalancılıkla" suçlarken, Kılıçdaroğlu da "Ankaralıların soyulduğunu" öne sürdü. Tartışmanın alevlendiği bölümlerde Gökçek Kılıçdaroğlu'na iki kez "Şerefsiz"diye hitap etti. Üçlü tartışmaların yaşandığı programda dile getirilen iddialar ve yapılan konuşmalar ana hatlarıyla şöyle oldu:

MELİH GÖKÇEK (MG): Kılıçdaroğlu yapmış olduğu itham konusunda belgelerini sunacak. Ha başka ithamları varsa oturum bitmesine beş dakika kala söz verirsiniz o zaman yeni iddialarını gündeme getirir. Ama bir insanın itham edilebileceği en büyük şey yolsuzluktur, yolsuzluk yapmak da şerefsizliktir. Birisine yolsuzluk iddiasında bulunup onu ispat edemezse iftira atan da şerefsizdir, İkimizden birinin şerefi burada kurtulacak.
UĞUR DÜNDAR (UD): Burası yargı makamı değil, kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz..
KEMAL KILIÇDAROĞLU (KK): Sayın Gökçek benim için demişti ki Kılıçdaroğlu kaçar giderse Türkiye'deki billboardlara ilan verecektim diye. Yapacak mıydınız?
MG: Evet.
KK: İstanbul'da 6 bin 500 billboard var haftalık kirası 345 YTL imiş.
MG: Başka konuyu konuşturmam, müdahale ederim.

Tartışma, Kılıçdaroğlu'nun Ankaralılara 168 Euro'ya satılan doğalgaz sayacının İstanbul'da 23 Euro'ya olduğu iddiasına kilitlendi.

MG: 168 euroluk alımın faturasını göstermesini istiyorum.
UD: Bana bırakın ben sorayım.
KK: Doğalgazla Türkiye'de yeni bir süreç başladı. Çıktığı ilk ihale 224.5 dolar. Ortaya çıkan doğalgaz sayacı. İlk sorum şu: "Dünyada bu sayacı 224 dolara alan bir belyediye söylesin. New York mu Washington mu?" İkinci konu 300 dolara satıyorsunuz. Hangi ülkede bu fiyata sayaç satılıyor? Uluslar arası piyasalarda Ankara fiyatı diye alay ediliyor. Üçüncü sorum, ön ödemeli doğalgaz sayacına niye geçiyoruz? Tahsilatlarda bir sıkıntı yok, mekanik sayaçta tahsilat yüzde 99.
MG: 168 Euro'luk sayaç faturasını göstersin. Şerefli insan ispat eder.
KK: Bir dakika...
MG: Bir dakika yok, gösterin.
KK: 168 euro değil, dolar.
MG: Yakaladık, yalan bir.
KK: Bu firmaya 55 milyon YTL ödeme yapıyorsunuz bakım için. 10 yılını doldurmuş cihazlar için 4 milyon 632 bin YTL daha ödüyorsunuz. Niye en pahalı aracı satan firmaya?
MG:168 meselesini halledelim. Beyefendi yalan söylüyor. CHP'li belediyelerle bizi karıştırıyorsunuz.
UD: (Gökçek'in müdahaleleri uzayınca, bağırarak) Lütfen beni dinler misiniz 2 dk...
KK: Soru önergeme yanıtta 835 bin sayaç var dedi ama sayı 960 bin civarında. Sayaçlar mekanik olsaydı Ankaralı 138 milyon dolar daha az ödeyecekti. Hortumu EPDK tescilledi.
UD: Hortum demeyelim.
MG: Siz hortumu kendi belediyelerinizde arayın.