Soğanları piyazlık doğrayın. Üzerine tuz dökerek geniş bir kaba koyun. Pancar ve havucu soyun. Jülyen doğrayıp, soğanların üzerine ekleyin. Başka bir kapta maydanoz, yoğurt, sirke, hardal, bal, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız sosu soğanların üzerine dökün. Harmanlayıp, servis kabına alın. Dereotu, nane ve fesleğenle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 4 adet orta boy kırmızı soğan
* 1'er adet pancar ve havuç
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çay kaşığı hardal
* 1 çay kaşığı süzme bal
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş dövülmüş sarımsak
* * *
Hamsili pilav Tereyağını ve zeytinyağını tencerede kızdırın. İçine ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstıkları da ekleyip, kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye ilave edip, beyazlaşana kadar kavurun. Daha önceden suda beklettiğiniz kuş üzümlerini, tarçını, tozşekeri, karabiberi ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Altını kapatıp, üzerine bir kağıt havlu koyarak dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavayı az yağla yağlayın. Kılçıkları temizlenmiş hamsileri mısır ununa bulayıp, iç tarafları üstte kalacak şekilde tavaya yerleştirin. Üzerine pilavın yarısını döküp, düzeltin. Pilavın üzerine bir sıra hamsi dizip, kalan pilavı üzerine ekleyin. En üste de bir sıra hamsi dizip, ocağa oturtun. Altta kalan hamsiler pişince bir kapak yardımıyla ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik
* 1.5 kg. hamsi
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Tuz
* Karabiber
* Yeteri kadar mısır unu
Yayın tarihi: 16 Aralık 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/16/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.