kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık turu

13.12.2008
Asabi yapan geni Türk ailede buldular
İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi ile Adana Çukurova Üniversitesi'nin ortaklaşa yaptıkları araştırmada, gençleri ergenlik döneminde asabi yapan hormon bulundu. Türk aileler üzerinde yapılan araştırmada, bilim adamlarınca bulunan Neurokinin B adlı hormonun, ergenlikte temel düzenleyici hormon olduğu saptandı. Araştırmayı yürüten Cambridge Üniversitesi'nden Robert Semple da araştırmayı, "Nörokinin B isimli hormonun ergenlikteki rolü bizi birçok detaya götürecek ve böylece bu konuda ihtiyaç duyulan ilaçları geliştirme şansını bulacağız" sözleriyle yorumladı.
DIŞ HABERLER

Karbonhidrat rejimi hafızayı köreltiyor
Amerika'da Boston'daki Tufts Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, moda olan karbohidrat rejimlerinin 'foyasını' ortaya çıkardı. 22 ile 55 yaş arasında 19 kadın üzerinde yapılan araştırmada, rejim yaparken karbonhidratlı besinlerden kaçınanlar, yapılan hafıza testlerinde, rejim sırasında bir miktar makarna, ekmek ve patates yemelerine izin verilenlere göre, daha kötü durumda çıktı. Araştırmayı yürüten Holly Taylor, gündemde olan düşük karbonhidratlı veya karbonhidratsız rejimlerin, düşünce ve idrak üzerinde çok ağır olumsuz etkileri bulunduğunun, yapılan bu araştırmayla görüldüğünü söyledi.
DIŞ HABERLER

Yılın üçte biri, griple boğuşarak geçiyor
İngiltere Sağlık Kurulu'nun yaptığı araştırma sonucunda, insanların 12 ay içinde tam 4 ay boyunca grip salgınıyla uğraşmak zorunda kaldıkları tespit edildi. Araştırmada, grip salgının bulaşıcı olması nedeniyle hastalıktan kurtulan kişinin hastalık döneminde salgını yakın çevresinden birine bulaştırdığı için tekrar hastalandığı ortaya çıktı. Araştırmayı yürüten John Oxford da, "Grip hastalığı kişiden kişiye geçtiği için, kişinin hastalıktan tam anlamıyla kurtulması çok uzun sürebiliyor" diye konuştu.
DIŞ HABERLER