kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kuzu kapama

Bir tencereye irice doğranmış kuzu etini, margarini, küçük doğranmış taze yeşil soğanı, ince doğranmış marulu, ince doğranmış pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, tozşekeri, tuzu, karabiberi ve pulbiberi aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin. Et pişince, bir kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp, 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirdikten sonra içine kıyılmış dereotunu katıp, karıştırın. Daha sonra, servis için tabaklara yerleştirin.

Malzemeler
* 700 gr. kuzu eti
* 3 çorba kaşığı margarin
* 12 dal kırılmış taze soğan
* 3 yaprak marul
* 1 demet pazı
* 2 adet havuç
* 1.5 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* 2 çorba kaşığı un
* 1 demet dereotu

* * *
Pırtık böreği
Ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağını, süt ve çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan 3 yufkayı şeritler halinde kesin. Peynirli, sütlü karışıma ekleyip karıştırın ve tepsideki yufkanın ortasına dökün. Kenarlarından sarkan yufkayı malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin

Malzemeler
* 2 ekmek dilimi büyüklüğünde beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz
* 4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 1 su bardağı süt
* 3 adet yumurta
* 4 adet yufka
* Tuz
* Karabiber