kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir faninin görebileceği en yüksek itibarı gördüm

04.12.2008
* Siyasetin sandıktan ibaret olmadığını, siyasetin biraz da halktan görülen itibar olduğunu söylüyorsunuz. 50 yıllık bir siyasetçi olarak gerekli itibarı gördüğünüzü düşünüyor musunuz?
- O resme bakın. (Karşısındaki duvarda asılı, kalabalıklar içindeki siyah-beyaz fotoğrafı gösteriyor) Bakın; 40 sene siyasetin içinde olmak kolay bir şey değil, her şeyi doğru yapamazsınız, yanlış yaptığınız şeyler de vardır. Menfaat sağladığınız kişiler de vardır haklı-haksız, zarar verdiğiniz kişiler de vardır haklı-haksız ama bunları iyi niyetle yaparsınız siz. İyi niyetle yaptığınızdan eminse halk, size itibar eder. Benim dün de, bugün de bu ülkede gördüğüm itibar, bir faninin görebileceği en yüksek seviyedeki itibardır. Halkıma minnettarım.

* Tam da bu noktada şunu sorayım; çok kritik dönemlerde görev yaptınız, çok badire de atlattınız. 'Keşke yapmasaydım' dediğiniz ne var geriye dönüp baktığınızda?
- Vardır da onları ben sayamam.

* Neden?
- En mühimini belki saymamış olurum onun için (gülüyor) Sıralamaya girmem. Sıralama daima aldatıcıdır. Bakın, insanoğlu beşer şaşar, insanoğlunun hata yapmaması mümkün değil.

* Bir daha dünyaya gelseydiniz yine siyasetçi olur muydunuz?
- Şimdi, çok güzel bir sual sordunuz. Bu Aliya İzzetbegoviç Bosna Hersek'in cumhurbaşkanlığını yaptı, çok muhterem bir zattır, güzel bir zattır, bir kahramandır. Çok sabırlı, çok kararlı bir kişi. Onun bir hatıratı var; kalınca bir kitap, bu kitabın arkasında "Bir daha dünyaya gelmek istemezdim! Gelseydim, aynı hayatı yaşamak isterdim" diyor. Bunu çok beğendiğimi söyleyeyim. Kendim için söyleyeyim; bir daha dünyaya gelsem, bir daha aynı şeyi yapmak isterdim.