Kıymayı bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun. Yufkayı iki parmak eninde kesin. İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak, her yufka şeridini muska şeklinde sarın. Sıvıyağı tavaya alın. Kızdırdıktan sonra muska şeklinde sardığınız yufkaları kızartın. Kağıt mutfak havlusunun üzerinde birkaç dakika bekletin. Dövülmüş sarmısakları yoğurtla karıştırın ve ardından kızarttığınız tutmaçların üzerine dökün. Yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağı da döktükten sonra, servis yapın.
Malzemeler 3 Kişilik
* 250 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım demet maydanozl 1 adet yufka
* 2 diş sarmısak
* 250 gr. yoğurt
* 1 çay kaşığı tereyağı
* * *
Zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağını bir tencereye alıp, üzerine verev doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev doğranmış pırasaları da ekleyin. Arada sırada karıştırarak, 10 dakika boyunca kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak su katın. Pirinç, kesmeşeker ve tuz ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte, pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 1 kg. pırasa
* 2 adet havuç
* 1 çaybardağızeytinyağı
* 1 kahvefincanı pirinç
* 2 adetkesmeşeker
* Tuz
Yayın tarihi: 20 Kasım 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/20/gny/haber,90395B7002F64E1C960FB78DA682F1FE.html
Tüm hakları saklıdır.