kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bangkok'tan ilk kaçış THY'yle oldu

Cevdet ÖZDEMİR - SABAH/ İSTANBUL
Giriş Saati : 28.11.2008 16:33
Güncelleme : 28.11.2008 18:30
Yeni Haber
Tayland'da hükümet karşıtı göstericilerin Bangkok'taki iki havalimanını işgal etmesi üzerine yaklaşık 5 bin yolcunun mahsur kaldığı kentten ilk uçuşu Türk Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı yapabildi. THY uçağı askeri havalimanından kalkış yaparak aralarında yabancıların da bulunduğu 217 yolcuyla İstanbul'a geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Demokrasi için Halk Hareketi'ne mensup yaklaşık 8 bin gösterici, Bankok'taki Suvarnabhumi Havalimanı ve Don Muang Havaalanı'nı işgal etmişti. 3 gündür bütün uçuşların durduğu kentten ilk olarak Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı uçabildi. Türk Büyükelçiliği'nin girişimleriyle Bangkok'a 250 kilometre mesafede bulunan Utapao Havaalanı'ndan önceki gün THY'na ait TK-061 sefer sayılı uçak, 14 mürettebatı ve 217 yolcusuyla havalandı. Uçak dün gece 03:30'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Yabancıların da bulunduğu uçaktan inen Türk yolcular, yaşadıkları dakikaları anlattılar.

THY'YE TEŞEKKÜR

Bangkok'tan kalkan tek uçağın kendi uçakları olduğunu ifade eden Osman Önür, "Bizi 250 kilometre uzaklıktaki askeri bir havalimanına götürdüler. Utapao adındaki askeri limandan da bizi aldılar ve buraya getirdiler. Oradaki yetkililerden aldığımız bilgiye göre Bangkok Havalimanı'nda her gün 700 sefer oluyormuş, ancak şuan oradan tek uçabilen uçak THY'dir. Protestocular ülkenin tek geçim kaynağı olan turizmi kullanarak bu eylemi gerçekleştiriyorlar. Amaç ekonomiye darbe vurmak. Ancak orada mahsur kalan turistler de bu davranışlarını affetmeyecek" dedi

Müşterileriyle birlikte tatil için gittiği Bangkok'tan dönüşlerini bir gün önceye çekmek zorunda kaldıklarını ifade eden turizmci Hümeyra Emik ise gruptan iki arkadaşlarının uçakta yer olmadığı için orada kalmak zorunda kaldıklarını söyledi. Emik "Ortam çok gergindi. Biz de uçuşumuzu bir gün önceye almak zorunda kaldık. Herkes uçuşlarını öne almaya çalıştı. Yerli yabancı herkes bulduğu uçaklarla bir yerlere gitmeye çalışıyor. Utapao Havalimanı'nın açılmasını büyükelçilik sağladı. THY'de bu şekilde yolcuları aldı. Yoksa mecburen biz de kalacaktık"diye konuştu.

İşgal sırasında arkadaşı ile birlikte havalimanına gittiklerini ve yaklaşık 8 bin kişilik grubun içerisine girdiklerini belirten Erkan Eyvaz "Uçuşların iptal olduğunu gördük ve havaalanından çıktık. Göstericiler hem içeriyi hem dışarıyı işgal etmiş. Polis olaylara karışmıyor daha büyük olumsuzluklar yaşanmasın diye. Biz tatilimizi güzelce yaptık ve geldik." dedi.