kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TEM'de polise saldırı: 2 şehit

Veysel CINCIK-Sırrıberk ARSLAN-Mehmet BONCUK / SAB
28.11.2008
Hatay'da, TEM üzerindeki gişelerde ekip otosuna uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lılar bir polisi şehit etti. Takip sırasında çıkan çatışmada ise bir polis memuru şehit düştü..
İskenderun'da yürüyerek otobanın kenarına kadar gelen bir grup PKK'lının uzun namlulu silahlarla taradığı polis aracında bir polis memuru şehit oldu, 2 polis yaralandı. Teröristleri takip ederek çatışmaya giren ekipte de bir polis memuru şehit düştü. Olay dün öğlen saat 11.30 sıralarında Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesi mevkiindeki Adana-İskenderun TEM otoyolu gişelerinde meydana geldi.

REHİN ALDILAR
Rutin devriye görevi yapan Dörtyol Bölge Trafik Amirliği'ne ait polis otosu gişelerde dururken, bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Otoyolun hemen yanında bulunan Denizciler Belediyesi'ne ait hizmet şantiyesinin bulunduğu bölgeden ateş açan teröristlere polisler karşılık verdi. Çatışmada, polis memuru İbrahim Darıcı olay yerinde hayatını kaybetti, iki polis memuru da yaralandı. PKK'lılar daha sonra şantiyede bulunan güvenlik görevlisi Yakup Bakır'ı rehin alarak, Bakır'ın otomobiliyle kaçmaya başladı.

ÇATIŞMANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ARACIN YAKITI BİTTİ
Polis ekiplerinin de takibe aldığı teröristlerin bulunduğu aracın yakıtı, Bitişik köyü yakınlarında bitti. Bunun üzerine teröristler rehin aldıkları güvenlik görevlisi Bakır'ı darp ettikten sonra yaya olarak ormanlık alana doğru kaçtı. Polis ekipleri dağlık alanda ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan teröristlerle sıcak temas kurdu. Çıkan çatışmalarda polis memuru Halil Aksak ağır yaralandı. Aksak hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Daha sonra bölgeye askeri takviye gönderildi. Özel Harekât Timleri'nin de katıldığı operasyonda Amanos Dağları'na doğru kaçan teröristlerin çember altına alındığı bildirildi. Bu arada açılan ateş sonucu yaralanan iki polis memurunun tedavileri İskenderun Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.