kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

14.11.2008
İtalyan kahvesi Filicori Mado ile Türkiye'de
Mado'nun Türkiye'ye getirdiği İtalyan kahve markası Filicori Zecchini, Türkiye'de Filicori Kafe olarak, Franchising yöntemiyle büyümeyi hedefliyor. Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, Filicori'nin Türkiye'deki tüm isim haklarının Mado'ya ait olduğunu belirterek, "Kriz dolayısıyla franchisingler kapanmaya başladı, ancak bizde böyle bir durum söz konusu değil. Filicori'nin alt yapısı için şimdilik 5 milyon dolarlık yatırım yaptık" dedi.

DHL Express 4 milyon euroluk yatırım yaptı

Türkiye'deki yatırımlarına devam eden DHL Express, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki yeni operasyon binası Gateway için yaklaşık 4 milyon euro yatırım yaptığını açıkladı. 4 bin metrekaresi açık, 2 bin 452 metrekaresi kapalı alandaki Gateway'de, aynı anda 10 adet uçak konteynırına yükleme ve boşaltma yapılabilecek.

Altınbaş'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş Dubai'de düzenlenen "Mücevher Dünyasının Titanları" Zirvesi'nde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü DMCC Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem verdi.

Kütahya Porselen de tesis kapatıyor
Tekstilden sonra diğer sektörlerde de krizin etkisi daha net ortaya çıkmaya başladı. Kütahya Porselen, 250 kişinin çalıştığı renkli sofra eşyası üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada maliyet girdilerindeki aşırı artış ve Uzakdoğu'dan yapılan kontrolsüz ithalatın verdiği zorluklar nedeniyle tesis kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

Meges Boya tasfiye dahil alternatif çıkış arıyor
Almanya merkezli kimyasal ürünler üreticisi BASF Construction Chemicals GmbH'nin Türkiye'deki iştiraki Meges Boya'da şirketin geleceği ile ilgili olarak tasfiye de dahil her türlü ticari ve ekonomik alternatif görüşülecek. Meges'in ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğu ve kriz ortamında faaliyetlerine devamı halinde, zararının artacağı ve mali dengesinin iyice bozulacağı belirtildi. Açıklamanın ardından şirketin hisselerinin işlem sırası, geçici olarak kapatıldı.