kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Tahılların sağlığınız için önemi çok fazla.

Lifli besinlerle 'güçlü' kalpler!

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
07.11.2008
Söz konusu lif olduğunda, ekmek kutusundan başka bir şey düşünün. Tam tahıl ekmeğinin çok yararlı olduğu doğru ama meyve, sebze, fındık, fıstık gibi diğer besinlerden ne kadar lif alırsanız, kalbiniz için o kadar iyi olur.

NELER YEMELİ?
* Meyve yiyerek belinizi inceltin.
Meyveseverler, düşük kan basıncının yanı sıra daha küçük bir bele ve bel-basen oranına sahip olur.

* Yüksek lif oranlı tahıllar yiyin, daha zayıf olun.
Bu, daha az bel yağı ve küçük bellerin yanı sıra daha sağlıklı kan basıncı ve homostein oranıyla ilişkilidir. (Bu kalp kriziyle sonuçlanabilen damarlardaki çatlak ve iltihaplanmalara neden olan istenmeyen bir durumdur.)

* Sebze yiyin ve kan basıncınızı düşürün.
Lifleri, genellikle, yedikleri sebzelerden alan insanlar, kan basıncının düşmesini de sağlar.

* Fındık, fıstık, kurutulmuş meyve yiyerek yukarıdakileri ve daha fazlasını elde edin.
Bu yiyecekler bel-basen dengesini sağlamanıza, kan şekeri değerlerinizi düzeltmenize yardımcı olur.