Kemikleri çıkarılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın. 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın. Tavukların içine bu harcı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Sıvıyağı kızdırın. Tavukları içine atın ve çevirerek kızartın. Kürdanları çıkararak, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet kemiksiz tavukgöğsül
* 1 su bardağı kaşar peynirirendesil
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
Çikolatalı sufle Fırını 210 derecede ısıtın. 6 küçük sufle kabını, erimiş margarinle yağlayın. Üzerine tozşeker serpiştirin ve şekerin fazlasını silkeleyin. Kapların dışına biraz yüksek kalacak şekilde alüminyum folyo sarın. Açılmaması için iple bağlayın. Margarini bir kapta eritin. Unu ilave edin ve kısık ateşte, un altın sarısı olana dek kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Karışım yumuşayıp, pürüzleri gidene kadar karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Ateşten alın ve çikolatayı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp, soğumaya bırakın. Karışıma hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin. Yumuşak bir kıvam elde edene dek karıştırın. Mikserle 5 yumurta akını kar oluncaya dek çırpın. Metal bir kaşıkla çikolatalı karışıma iki kerede katın. Karışımı kalıplara dökün. Kalıpların kenarlarından bıçakla daire çizin. Kalıpları, fırın ızgarasına dikkatlice yerleştirin. 15 dakika pişirin. Sönmeden, hemen servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 30 gr. margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 150 gr. sütsüz Toblerone çikolatası
* 4 adet yumurta (Sarısı ve akı ayrılmış)
* 1 adet yumurta akı
Yayın tarihi: 12 Kasım 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/12/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.