kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MasterCard KOBİ ve devlet kurumlarına özel ödeme kartlarının tanıtımını yaptı.

Mortgage ve finansal krizden sonra kredi kartı krizi pusuda

Barış ERGİN - EKONOMİ
06.11.2008
Finansal piyasalardaki krizden sonra MasterCard Global Ticari Kartlar Başkanı Steve Abrams'a göre 2009 başında 'kredi kartı krizi' sırada bekliyor Steve Abrams, krizin kısa sürede çözülebileceğini belirterek, "Kredi sıklığında daralma olur. Kredi almak daha zor hale gelir" tahmininde bulundu..
Finansal piyasalardaki krizin kredi kartı pazarına da yayılacağı beklentisi ödeme sistemi devlerini de düşündürüyor. MasterCard Global Ticari Kartlar Başkanı Steve Abrams kredi kartı pazarındaki kriz beklentisini doğrulayarak, bunun ertelenmiş bir kriz olduğuna dikkat çekiyor. MasterCard Türkiye'nin, KOBİ'lere özel olarak hazırladığı ticari kartın tanıtım toplantısında konuşan Abrams, "Aynen mortgage krizi gibi. Çok benzer ama ertelenmiş bir kriz. Bence 2009 ilk çeyreğinde bir şeyler olabilir. Kredilerde daralma olur. Kredi almak daha zor hale gelir" diye konuşuyor.

'İNANILMAZ FIRSATLAR VAR'
Abrams, duraklamanın tüketim artışı ve ABD'nin yeni başkanının oluşturduğu olumlu hava sayesinde aşılacağını da öngörüyor. 2008'de yaşanan 2 krizin çok daha etkili ve acı verici olduğunu belirten Abrams, "Bu krizden daha fazla zarar vereceğine inanmıyorum" diyor. Abrams'a göre kısa vadede gelirler açısından gelişmekte olan ülkelerde inanılmaz fırsatlar var. Abrams, yeni çıkan KOBİ'lere özel Master-KOBİ ticari kartını da oldukça önemsiyor. Dünya çapında KOBİ'lerin ticari kartlar alanındaki potansiyelinin 61 trilyon dolar seviyesinde bulunduğunu belirten Steve Abrams, şu an global olarak 80 trilyon dolar büyüklüğe sahip ticari kart pazarının 2012'ye kadar 110 trilyon dolara çıkmasının beklendiğini aktardı. Mastercard'ın MasterKOBİ dışında ile bir de devlet kurumlarına yönelik bir ürün piyasaya sürüyor. Abrams, ticari kartların kamuda kullanımının zamandan tasarruf, idari ve bürokratik işlemlerin ortadan kalkması, operasyonel maliyetlerin azalması, suiistimallerin azalarak şeffaflaşma gibi avantajlar sağlandığına dikkat çekti.