İLİŞKİLİ HABERLER
Keçi, manda ve tereyağını hiçbir şeye değişmem
Keçi, manda ve tereyağını hiçbir şeye değişmem
Semih Somer
"Ben üç yağ çeşidini tercih ediyorum: Zeytinyağı, fındık yağı ve tereyağı. Sızma zeytinyağı ısıda aromasını kaybettiği için, yemekleri riviera ile pişirip, üzerine çiğden zeytinyağı gezdirin. Hem lezzetsiz olduğu için hem de kokusu hoşuma gitmediği için ayçiçeği yağını tercih etmiyorum. Kızartmaları da zeytinyağı ile yapıyorum. Soya, palm gibi yağlar bana göre karaktersiz. Badem yağı da benim için ayakkabıların üzerine sürülen bir yağ. Önlerinden bile geçmem. Tereyağı da bana göre müthiş. 'Sağlıksız,' diyenlere de karşıyım. Bir keçi, bir manda yağının aroması hiçbir şeyde yok. Ben tabiattan doğan şeylerin sağlıksız olduğuna inanmıyorum. Fransa'da sabah kahvaltısında herkes tereyağı yiyor. Bembeyaz sakız gibi manda yağını, kaymak gibi kahvaltıda ekmeğin üzerine sürüp yemenin keyfi başka hiçbir şeyde yok."
Yayın tarihi: 2 Kasım 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/02/pz/haber,0555049C64794B7C95719E073AAA849A.html
Tüm hakları saklıdır.