kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
VAN TERÖRE BAYRAK AÇTI Başbakan Erdoğan’ın Van’daki toplu açılış ve anahtar teslim töreninde, binlerce Vanlı, Türk bayraklarıyla meydanda buluştu. Bu arada protestocu DTP’li gruplar polisle çatıştı. (Fotoğraflar: Ali EKEYILMAZ)

Erdoğan: Teröre inat kalkınacağız

BÜLENT AYDEMİR - VAN
01.11.2008
Başbakan Erdoğan binlerce Vanlı'nın Türk bayraklarıyla toplandığı meydanda "Tek yürek oldukça, anlamlı hizmetleri üretmeye devam edeceğiz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, sokak olaylarının yaşandığı, araçların yakıldığı ve dükkânların camlarının kırıldığı Van'da Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde ellerinde bayraklarıyla kalabalık bir halk kitlesi tarafından karşılandı. Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şu mesajı verdi: "Birliğimizi, beraberliğimizi müdafaa ettikçe aramıza nifak sokmak isteyenlere karşı tek yürek oldukça, inşallah çok daha güzel, anlamlı hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. Terör örgütünün en büyük korkusu işte budur. Bölge insanımızın daha iyi hizmetlere, daha gelişmiş imkânlara kavuşması; huzur ve refah içinde günlük yaşamlarını sürdürmesi. O zaman istismar edecek konu bulamayacaklar. Bunlar emeğe, ekmeğe, ilerlemeye, kalkınmaya, sanayileşmeye, refaha karşı; yola, okula hastaneye üniversiteye karşı. Bunlar huzura, güvene istikrara, devletmillet kaynaşmasına karşı. Teröre inat şehirlerimizin sorunlarını çözeceğiz, şehirlerimizi kalkındıracağız. İnsanlarımızın mutluluğunu artıracağız. Bizim kardeşliğimize asla zarar veremeyecekler, aramıza nifak tohumları ekemeyecekler."

"TELAŞ İÇİNDELER"
Erdoğan yaptığı konuşmada eylemcilere, "6-7 yaşındaki çocukları sokağa döküp arkalarına saklanacak kadar telaş içindeler. Onlar yokken ben buralardaydım. Başbakan olarak benim Van'a 5'inci gelişim. Geliyoruz ve geleceğiz. Eğer barışa destek vermek istiyorsan gel 'silahları bırak' de" diye seslendi.
Haberin fotoğrafları