kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Alev Dedegil

Ayşe Üzmez'e kadın vekil tepkisi: Utanmaz

Zübeyde YALÇIN - ANKARA
31.10.2008
AK Parti İstanbul milletvekili Alev Dedegil, Üzmez'in eşini ağır bir şekilde eleştirdi: Yüzündeki gülüşü görünce aklımı kaybedecektim. Utanmazlığını anlayamadım..
14 yaşındaki çocuğu taciz eden Hüseyin Üzmez olayında eleştiriler bu kez eşi Ayşe Üzmez'e döndü. AK Parti İstanbul milletvekili ve Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı Alev Dedegil, Hüseyin Üzmez'i cezaevinin kapısından yüzünde gülümseyerek arabayla alan eşine "Arabanın içinde eşini almaya gelişi ve yüzündeki gülüşü görünce aklımı kaybedeceğimi sandım. Utanmazlığını anlayabilmiş değilim. Oysa yapması gereken boşanmaktı. Bunlardan birini hapishaneye, diğerini tedavi görmesi için hastaneye göndermek gerekir" dedi.

CHP'Lİ KADINLARDAN AÇIKLAMA
Hüseyin Üzmez'in "ne iyi yaptım" der gibi suçuna eşini de alet ettiğini belirten Dedegil, "O kadın (Ayşe Üzmez) hangi vicdanla o evde oturuyor? Senin çocuğunun başına böyle bir şey gelse ne yaparsın? Bence Hüseyin Üzmez'in hapishaneye, karısını da hastaneye koysunlar" diye konuştu. Dedegil, ne din ne de muhafazakârlıkta 14 yaşındaki bir çocuğu taciz etmenin bulunmadığını da kaydetti. Bu arada CHP Parti Meclisi'nin kadın üyeleri de ortak bir açıklama yaparak çocuk tacizini meşru kılmaya yönelik girişimleri nefretle kınadılar ve Adalet Bakanı'nı göreve çağırdılar. Açıklamada "Atatürk'ün armağanı olan çağdaş hukuk, kadın ve çocuk hakları ve yasalar önünde eşitlik ile bağdaşmayan ve çocuk tacizini meşru kılmaya yönelik girişimleri nefretle kınıyor ve Adli Tıp Kurumu ile ilgili inceleme başlatmak üzere Adalet Bakanı'nı göreve davet ediyoruz" denildi.
Haberin fotoğrafları