kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tüzmen, Varşova'daki temasları sırasında G.Saray'ın eski futbolcusu, şimdinin parlamenteri Kosecki ile karşılaşarak sohbet etti.

'Spor yatırımlarında Polonya'yı 15 yıl geçtiniz, nasıl başardınız?

29.10.2008
Galatasaray'ın eski futbolcusu, Polonyalı parlamenter Kosecki, 1ürkiye'ye özel bir sevgisi bulunduğunu belirtirken, son ziyaretinde statlara hayran kaldığını söyledi..
Galatasaray'ın eski futbolcusu, Polonyalı parlamenter Kosecki, 1990'da çok gerilerde olan Türkiye'deki spor yatırımlarının, bugün Polonya'nın 15 yıl ilerisinde olduğunu belirterek, "Türkiye'ye son gittiğimde statlarınıza hayran kaldım. Ne yaptınız da bu hale geldiniz?" diye sordu.

TÜRKİYE'YE ÖZEL SEVGİ
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, işadamlarıyla birlikte ziyaret ettiği Varşova'daki temasları sırasında Polonya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Tadeusz Iwinski ile görüştü. Görüşmeye katılan Türk ve Polonyalı parlamenterler arasında, Türkiye'de futbolseverlerin yakından tanıdığı, bir dönem Galatasaray'da da futbol oynamış Polonya milli takım futbolcularından Roman Kosecki de bulunuyordu. Heyetler arası görüşmeden sonra Bakan Tüzmen ile samimi bir sohbet yapan Polonyalı parlamenter Kosecki, Türkiye'ye karşı özel sevgisinin bulunduğunu ve bu yüzden iki ülke ilişkilerine özel bir önem verdiğini söyledi. Futbolu bıraktıktan sonra siyasete adım attığını kaydeden Kosecki, Türkiye ile ilgili bir anısını da şöyle anlattı: "1990'da Türkiye'ye gitme kararı aldığımda Polonyalı gazeteciler bana Türkiye futbol ligi ile ilgili olarak, 'nereye gidiyorsun, orası 3'üncü lig gibi' demişlerdi. Beni İstanbul'da binlerce taraftar karşıladığında Türkiye'nin sıcaklığını anladım. Aradan geçen sürede Türkiye, spor yatırımlarında bizi 15 yıl geçti. Türkiye'ye son gittiğimde statlarınıza hayran kaldım. Ne yaptınız da bu hale geldiniz?" Tüzmen ise, kendisinin de Galatasaray taraftarı olduğunu belirterek, spor yatırımlarına getirilen vergi muafiyeti ile bu alana ilginin artırıldığını söyledi.