kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'a milyoner akını

Giriş Saati : 30.10.2008 14:13
Güncelleme : 30.10.2008 17:14
Yeni Haber
CNR Holding Genel Müdürü Rüştü Barkay, İstanbul'daki birçok lüks otelin rezervasyonlarının özel uçaklarıyla gelecek olan ''Milyoner Fuarı'' misafirleri tarafından doldurulduğunu bildirdi.

Milyoner Fuarı'nın (Millionaire Fair) açılışında konuşan Barkay, fuarın Türkiye'ye uzun araştırmalar ve uğraşılar sonucunda kazandırıldığını, Dubai ile İstanbul arasındaki yarışı kazanarak fuarı İstanbul'da gerçekleştirmeyi başardıklarını söyledi.

*MİLYONER FUARINDAN KARELER...

Organizasyonun yankısı ve yarattığı heyecanın İstanbul'da yapılan Formula 1'den daha büyük olduğunu savunan Barkay, şunları kaydetti:

''Almış olduğumuz haberlere göre şehrimizdeki birçok lüks otelin rezervasyonları özel uçakları ile gelecek olan misafirlerimiz tarafından doldurulmuştur. Beklentimiz, fuar ziyaretçilerimizin 4 gün içinde şehrimize yaklaşık olarak 100 milyon doların üzerinde bir katkı sağlamasıdır. Bu rakam fuar süresince gerçekleşecek olan iş hacmiyle birlikte 500 milyon doları geçecektir.''

Fuarda sadece dünyaca ünlü markalara değil, lüks tüketim pazarında yer almayı hak etmiş birçok yerli markaya da ev sahipliği yaptıklarını anlatan Barkay, kuyum, mücevherat, halı üreticileri ile tekne ve yat imalatçılarının da fuarda yer aldığını kaydetti. Barkay, aralarında Dubai, Bahreyn ve Katar'ın yer aldığı Ortadoğu ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Azerbaycan ile Suriye İran ve Yunanistan'dan toplamda 15 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.


ÜNLÜ TÜRK MARKALARI DÜNYA MİLYONERLERİ İÇİN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

20 bin metre kare alanda gerçekleşen Milyoner Fuarına 222 marka en lüks ürünleriyle katılıyor. Milyoner Fuarı'nda Elegan Group, tekne tutkunlarına Giant serisi, mobilyada rafine çizgiler arayanlara dünyaca ünlü ithal markalar, uçuşlarında hava taksi aracılığıyla seyahat etmek isteyenlere özel jetlerini tanıtacak Elegan Art'ın Colombo Stile, Turri olmak üzere Angelo Cappellini&Co Banci, Casaroma Collections, Fabian Decoration, Gabbiani, La Vetreria, II Loft, Moscatelli, Pigoli Salotti, Selezioni Domus gibi İtalyan, Kettal, Mci, Soher, Varo, Valenti gibi İspanyol ve Taillardat, Tisserant ile Fransız markaları, Elegan yatçılığın Avrupa standartlarında Türk yapımı Giant serisi, Sertur havacılığın ise çok özel uçuşlar için tam donanımlı Business jetler ve uçuşlarda kişiye özel yeme içme tercihlerinin yer aldığı VIP Catering hizmeti de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Moonday yatları tarafından

Hollanda prensinin de sahip olduğu 100 bin avro değerindeki motor yat, Adaboard Yatçılığın Rus milyarder Roman Abromoviç'e özel olarak dizayn ettiği 190 bin avro değerindeki deniz limuzini lakaplı özel tekne, Has Halı'nın el yapımı, 17 milyon 199 bin düğümle 4.5 yılda ipek ve altından dokunan Kainat halısı, Topal Mücevherat'ın ünlü Iraklı ressam Souadad Kandemir ile hazırladığı özel koleksiyonu ve 2,5 milyon dolar değerinde Burma yakutu, Depar firmasına ait 3 tekerlekli Spyder model motorsikler, Efe Tur'a ait 525 bin Avro değerindeki yat, Yazar Takı'ya ait 400 bin ile 1 milyon dolar arası fiyat aralığı olan Titanic-DNA saat koleksiyonu ve 2D Collection'a ait lüks dekorasyon ürünleri fuarda sergilenecek Türk markaları arasında yer alıyor.

Prestige Dış Ticaret'in fuara özel ürünleri arasında 66 bin Avro değerindeki Faberge koleksiyonundan bir parça ve Lladro'dan 10 bin ile 40 bin Avro arasında değişen fiyatlarda porselen objelerde fuarda sergileniyor.

James Bond'un arabası olarak bilinen 350-400 bin Avro değerindeki Auston Martin'in yeni kasa 2009 DB9 serisi, 860 bin Avro değerindeki Bentley otomobil, Türkiye'de ilk defa milyoner fuarında sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

PARİS HİLTON KENDİ MARKASIYLA FUARDA YER ALACAK

Hilton otellerinin veliahtı Paris Hilton, kendi tasarımı olan ve ABD'de satış rekorları kıran ''Paris Hilton By Diciotto 18'' isimli markası ile fuarda yer alıyor. İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in moda danışmanı Özgün Tuna, Hollanda Kraliçesi Beatrix'in dünyaca ünlü Houte Coutre moda danışmanı Sheila de Vries'in de Milyoner Fuarı'nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Ünlü F1 pilotu Michael Schumacher'in Dubai kıyısında kendi adını taşıyan adasında yapılacak olan gayrimenkul projesinin tanıtımı da milyoner fuarında yapılacak.

Fuarda Gumbert'in 587 bin avro değerindeki dünyanın en hızlı araçlarından biri olan Apollo modeli de ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Fuarın 3. gününde ünlü gelinlik markaları ve tasarımcılarının hazırlayacağı özel gelinlik defilesi yapılacak. Dünyada ilk kez düzenlenen ''Ulusların Düğünü'' adlı etkinliğe dünyanın dört bir yanından davetliler katılacak. Avrupa'nın bazı ülkelerinden basın mensupları da fuar için özel olarak İstanbul'a geldi. Açılış konuşmalarının ardından gongun çalınmasıyla açılışı yapılan fuarda, kişi başı giriş ücretinin 75 YTL olduğu öğrenildi. Fuar, 2 Kasım 2008'de sona erecek.