kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Kızartmalarda iç yağı, etli yemeklerde tereyağı

10.10.2008
Deniz Gürsoy
"Sıvı yağlar, kızartmalarda yanma derecesine göre çok önemlidir. Çiçek yağı, yerfıstığı yağı ve kanola yağının yanma dereceleri diğerlerine göre yüksek olduğu için kızartmalar için tavsiye edilir. Ayrıca bu yağlar kızartmada kendilerine özgü bir tat bırakmazlar ve kızartmanın tadını çok değiştirmezler. Aslında en iyi kızartma yağı, yanma derecesi en yüksek yağ olduğu için iç yağdır. Ama kimse kullanmaz. Son zamanlarda Türkiye'de yağ konusunda büyük pazarlama kampanyaları yapılıyor. Benim tercihim kızartma için çiçek yağı, zeytinyağlı yemekler için riviera zeytinyağı, salatalar içinse sızma zeytinyağıdır. Etli yemeklere ise tereyağı ve çiçek yağı daha çok uyar. Mısırözü yağı ile yapılan yemeklerde lezzet kayması olabilir."