kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
Gurme
Yeni trend: Şırıngadan yemek
Günümüzde şeflerin, mutfağı bilimsel deney alanı olarak kullandığını söyleyen, üç Michelin yıldızlı Alain Ducasse restoranlarının eğitmen şefi Tim Briggs, yemeği şırınga içinde sunan restoranlar olduğunu belirtiyor... Alain Ducasse, dünyanın en iyi restoranlarından biri. Fransa, New York ve Londra gibi kısacası dünyanın birçok yerinde şubesi var. Restoran zincirinin kurucusu Alain Ducasse, sahip olduğu Michelin yıldızları nedeniyle 'Michelin Man' (Michelin Adam) olarak tanınıyor. Hollywood starları da kraliyet aileleri de restoranlarının müdavimleri arasında. Donmuş gıda ürünleri markası ve Güney Afrika'dan Tokyo'ya kadar farklı yerlerde sahip olduğu konsept restoranlarıyla Ducasse, gurme dünyasında rüştünü çoktan ispat etti. Artık yemek pişirmeyen Ducasse'nın yerini, restoranlarında bugün, birbirinden başarılı şefler almış durumda. Bunlardan biri de, Paris'te Ducasse restoranlarının eğitmen şefi olarak çalışan Tim Briggs. İstanbul Culinary Institute'ta kurs vermek için ülkemize gelen İngiliz şefle, son yemek trendlerini, Fransız mutfağını ve Alain Ducasse'ının başarısını konuştuk. - Bir erkeğin şef olma hikâyesi her zaman çok ilgimi çekmiştir. Peki sizin mutfağa merakınız nasıl başladı. Ne zaman şef olmaya karar verdiniz...