kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kuzey Irak'a yapılan kara harekatının intikamı alınıyor"

Giriş Saati : 06.10.2008 15:24
Güncelleme : 06.10.2008 16:45
Yeni Haber
Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Hakkari'de Aktütün Karakolu'na yapılan terörist saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesiyle ilgili değerlendirmesinde, ''Türkiye'den sanki geçmiş dönemde Kuzey Irak'a yapılan kara ve hava harekatlarının intikamı alınmaya çalışılıyor''
dedi.

Soylu, partisince Ordu Belediyesi Ay Işığı Düğün Salonunda düzenlenen il kongresine katıldı.

Konuşmasında Hakkari'de Aktütün karakoluna yapılan terörist saldırı sonucu 15 askerin şehit olmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Soylu, Aktütün karakoluna yapılan terörist saldırının Türkiye topraklarına, Türk insanının ırzına, namusuna yapılmış hanice bir saldırı olduğunu söyledi.

''Bu terör olaylarının artık kendi içimizde öz eleştirisinin yapma zamanı geldi'' diyen Soylu, olayda siyasi iradenin sorumluluğu bulunduğunu da savundu.

Terör olaylarının son dönemde artış gösterdiğini, çok sayıda şehit verildiğini belirten Soylu, ''Bu ülkede terör, son altı yılda her geçen gün giderek artıyor. Her gün bazen mayınla, bazen herhangi bir pusu ile alçak saldırılar sonrası bu ülkenin evlatları şehit oluyor. Ancak şimdi düşünme zamanıdır. Artık boş laflarla milleti uyutma zamanı değildir. Buradan açıkça ilan ediyorum, bu terör saldırılarından bu ülkenin Başbakanı da, Cumhurbaşkanı da sorumludur'' diye konuştu.

Soylu, Kuzey Irak'a yapılan harekatlara da değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Çeşitli kara ve hava harekatları yapıldı. Başarılı olduğuna, iyi sonuçlar alındığına inanıyoruz. O dönemde ''evet yapılsın, doğrusu budur'' dedik. Terör nerede ise başı ezilmesi gerektiğini söyledik. Ama şimdi soruyorum, o günden itibaren kara ve hava harekatlarının yapıldığı, eksi otuz derecelerde evlatlarımızın mücadele ettiği o günlerden itibaren sanki ''siz bu kara harekatını neden yaptınız'' dercesine Türkiye'den sanki geçmiş dönemde Kuzey Irak'a yapılan kara ve hava harekatlarının intikamı alınmaya çalışılıyor.''

KONGRE
Daha sonra gerçekleştirilen kongreye tek liste halinde gidildi. Yapılan seçimler sonucunda ise tek aday olan Dursun Altaş yeniden DP Ordu İl Başkanlığı görevine seçildi.

Soylu, Ordu temasları kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

AA