kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bayram trafiğine dikkat'

Giriş Saati : 22.09.2008 16:01
Güncelleme : 22.09.2008 22:32
Yeni Haber
Bursa Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk kazanacak şehir içi ve şehir dışı trafikte sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şehir içi ve şehirlerarası trafiğin, bayram dolayısıyla yoğunluk kazanacağını belirten Başkan Hasan Topçu, şoför esnafların ve trafiğe çıkacak olan halkın yollarda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Topçu, "Özellikle trafik seyrinin arttığı tatilin ilk ve son günlerinde sürücülerimizden kurallara uymakta gereken hassasiyeti göstermelerini ve daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

Herkesin trafikte daha dikkatli olmasını isteyen Topçu, "İlimizde trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve şehirlerarası karayollarında Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan trafik önlemleri artırılmıştır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için; trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istiyoruz. Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Topçu, ayrıca Ramazan Bayramı'nın zehir olmaması için şu önerilerde bulundu: "Yola çıkmadan önce araçlarınızın bakımını yaptırın. Aşınmış lastiklerinizi de mutlaka değiştirin. Uykunuzu almadan direksiyona geçmeyin. Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka kullanın. Uzun seyahatlerde 2 saatte bir mola verin. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonda sert hareketlerden kaçının."

(CİHAN)