kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sezer Sezin

Kulistekiler

22.09.2008
Sezin ve Nur'a Onur Ödülü verilecek
Türk sinemasında siyah beyaz dönemin kadın yıldızları Muhterem Nur ve Sezer Sezin'e, bu yıl Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali tarafından Sinema Onur Ödülü verilecek. Türk seyircisinin yerli filmlere olan ilgisini artırmasına yönelik sağladıkları katkı ile bu ödüle değer görüldüğü açıklanan Nur ve Sezin'e ödülleri, 28 Kasım'da Bursa Merinos Kültür Merkezi'nde yapılacak olan festivalin Açılış Gecesi'nde takdim edilecek. İki yıldız 1949-1959 arasında oynadıkları filmlerde, doğal oyunculukları, oynadıkları karakterlere kattıkları güçlü etki ile sinemamızın ilk kadın starları arasında yer aldılar.
Vurun Kahpeye adlı filmde dikkatleri üzerine çeken Sezin canlandırdığı Şoför Nebahat karakteri hafızalarda yer edinmişti.

Verilerinize sahip çıkmak elinizde mi?
Dünya üzerinde, bireylerin tüketim ve haberleşme davranışlarını kendi rızaları olmaksızın belli kurumlar adına toplayıp 'pazarlayarak' yeni bir işkolu haline getiren 'Veri Madenciliği' üzerine eleştirel bir kitap yayınlandı. Stephan Baker'in kaleme aldığı, henüz Türkçede yer almayan ve Numerati adını taşıyan bu tartışmalı kitapta, söz konusu tedirgin edici işkolunun, özellikle bilgisayar çağında iletişim ve tüketim alışkanlıklarını 'özgürce' şekillendirdiğine inanan bireylerin üzerindeki olumsuz ve 'etik dışı' etkileri büyüteç altına alınıyor. Veri mühendislerinin topladığı bilgiler, günümüz dünyasında özellikle pazarlamacılar, politikacılar, işverenler, doktorlar, çöpçatan şirketleri ve ulusal güvenlik analizcileri tarafından talep görüyor.