* Günlük aldığınız kalori miktarını dengede tutun. Katı yağlar yerine bitkisel sıvı yağlar tüketin.
* Kırmızı et tüketimini haftada bir olarak sınırlandırın.
* Balık, hindi ve tavuk gibi beyaz et tüketimini artırın.
* Yemekleri kızartma değil, ızgara, buğulama ve haşlama yöntemiyle pişirin.
* Günlük öğün sayısını artırın.
* Alkol alımını azaltın.
* Yağ içeriği yüksek poğaça, kek, cips, pasta gibi gıdalardan uzak durun.
* Ispanak, havuç gibi antioksidan ve lif deposu olan yiyecekleri bolca tüketin.
Yayın tarihi: 21 Eylül 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/21/pz/haber,89619C044C3A430BA5107775DC7A9EAA.html
Tüm hakları saklıdır.